Destinasjon Geilo må permittere

tomroll01

Reiselivssjef Tom Roll på Geilo merker de tøffe tidene, og må permittere en ansatt i destinasjonsselskapet. Foto: Oliver Orskaug

Reiselivsnæringen er rammet av finanskrisen, og da spesielt den innkommende delen av bransjen.

Destinasjon Geilo merker at tidene er skralere og det rammer økonomien i selskapet. Nå har destinasjonsselskapet gått til permittering for å unngå røde tall i regnskapene.

Av fire årsverk permitteres nå en ansatt på ubestemt tid.

Reiselivssjef Tom Roll på Geilo beklager, men sier at inntektene har falt og man ikke har råd til å tape penger slik situasjonen er.

– Økonomien er anstrengt, det er ikke til å legge skjul på. Vi lever av aktivitetene til medlemsbedriftene og er den siste brikken i dominorekken som velter når man sliter i næringen, sier Roll til Reiselivsavisen.no.

Permitteringen går ut over alle aktiviteter i selskapet, men man forsøker å skjerme de store markedskampanjene i samarbeid med Innovasjon Norge. Produksjonen av brosjyrer blir redusert, i tillegg til at man reduserer litt på messer.

Destinasjonsselskapet får lavere omsetning i år, men har kuttet kostnader så man regner med å gå i null eller et lite overskudd.

Roll sier at det er leit med permisjoner, men samtidig er det et signal om at de tror på bedre tider, og ikke går til det skritt å redusere bemanningen permanent.

Også destinasjonsselskapet Region Stavanger måtte ty til permitteringer av to ansatte tidligere i år, på grunn av anstrengt økonomi.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: