Nytt om folk i reisebransjen

2. november 2009

 • kristinsetervikminiFinn Reise har ansatt Kristin Sætevik i en nyopprettet stilling som direktør for strategi- og forretningsutvikling. 36-åringen var med å starte Reisefeber.no og har også jobbet som administrerende direktør i Travelocity Nordic. En av Sæteviks hovedoppgaver blir å finne nye inntekstmuligheter for Finn Reise.

2. november 2009

 • arildnilsenkarriereRubrikkportalen Finn Reise har blitt en mektig aktør i det norske feriemarkedet. Nå har organisasjonen fått ny leder etter at Aleksander Rosinski takket for seg. Arild Nilsen er utnevnt av styret til ny administrerende direktør. Han har fungert som konstituert leder en stund, men blir nå toppsjef i Finn Reise på heltid.Nilsen har ingen reiselivsbakgrunn, men kommer fra stillingen som leder for Sesam, som var Schibsted-konsernets forsøk på å ta opp konkurransen med Google om søkemotormarkedet. Han har også jobbet for NetCom, teleselskapet Telio Holding og investeringsselskapet Glastad Invest.

29. oktober 2009

 • lunde01miniBeathe-Jeanette Lunde med 23 års fartstid i Rezidor-systemet, slutter for å begynne som viseadministrerende direktør for Carlson Hotels i Minneapolis i USA. Lunde er en av Rezidor-sjef Kurt Ritters mest betrodde medarbeidere, og Stavanger-kvinnen har ledet en rekke fagområder i hotellkonsernet. Hun er kanskje best kjent for å ha implementert servicekulturen og mottoet Yes I Can i Radisson Blu-ansattes bevissthet.

21. oktober 2009

 • midteideminiKommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS Norge forlater flyselskapet for å bli informasjonsdirektør i DnB Nor. Midteide kom til SAS Norge, dengang SAS Braathens i desember 2006. Nå som 35-åringen begynner i bankvesenet er han tilbake på mer gamle trakter. Han har nemlig tidligere vært informasjonssjef i kortselskapet Teller AS. Thomas Midteide begynner i sin nye stilling 9. november.

13. oktober 2009

 • persvendsen01Neste år åpner Rezidor to hoteller under varemerket Park Inn i Oslo-området. Det ene hotellet, kalt Park Inn Oslo, åpner på hjørnet av Øvre Slottsgate/Tollbugaten, rett over gaten for First Hotel Millenium.Åpning er i januar neste år. Jobben som hotelldirektør har Per Runar Svendsen fått.Han kommer fra direktørstilling ved Park Inn Stavanger. Svendsen har reiselivsutdannelse fra Storbritannia. I 2000 begynte han som resepsjonist og har siden jobbet i Rezidor-systemet i inn- og utland.

12. oktober 2009

 • Staben ved Hotel Bristol i Oslo utvides. Fra 1. november jobber Wenche Andersen som selger ved hotellet. Hun har vært noen år i finansnæringen, men jobbet før det i reisebyråer og med gruppesalg i SAS og som salgsansvarlig i Widerøe.

6. oktober 2009

 • Lisa Kauffman er utnevnt til Vice president of Marketing for Celebrity Cruises. Hun vil ha totalansvar for rederiets totale markedsføringsaktiviteter, slik som å videreutvikle merkevarestrategien, nettmarkedsføring, markedsundersøkelser, DM-kampanjer, lojalitetsprogrammer, PR og tradisjonell annonsering. Kauffman rapporterer direkte til toppsjefen Dan Hanrahan.

25.  september 2009

 • pernilla01miniChoice Hotels tok over luksushotellet Copperhill Mountain Lodge i Åre i Sverige, og nå har hotellet fått ny sjef. Svenske Pernilla Gravenfors blir ny hotelldirektør fra 1. desember. Hun har bred hotellerfaring og har tidligere jobbet med spaanlegg. Hun kommer fra jobben som administrerende direktør ved konferansehotellet Comwell Aspenäs.

7. september 2009

 • ekman01Nordic Hotels har ansatt Tobias Ekman som ny direktør. Choice Hotels kjøpte de to hotellene i Sveriges hovedstad i sommer. Ekman kommer fra stillingen som leder for prestisjehotellet Clarion Hotel Sign i Stockholm. Man kan trygt si at svensken har gått gradene i hotellbransjen. Han startet nemlig som koffertbærer i ung alder. Han er utdannet innenfor hotellfag i Sveits og har jobbet på både Berns og Grand Hotel i Stockholm.

5. september 2009

 • Selskapene European Cruise Service AS og International Travel Group AS endrer sin styresammensetning. Nina Kristin Korneliussen gir seg som styremedlem og erstattes av Arthur Kordt. Han er administrerende direktør i de to selskapene. Selskapene eies av Travel Invest AS, hvor også Korneliussen er styremedlem. Hun forlater også dette styret til fordel for Kordt.

2. september 2009

 • Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo satser. Nå har hotellet ansatt to personer i salgsavdelingen. Michael Tyler Riddevold har nettopp begynt som selger for fritidsmarkedet, mens Linn Granerød har fått tilsvarende stilling med ansvar for konferansemarkedet. Hun kommer fra en annen stilling ved hotellet og har tidligere jobbet i London med kurs-, konferanse- og hotellvirksomhet. Riddervold har tidligere jobbet for Rezidor og i Nordialog.

29. august 2009

 • Ny daglig leder er ansatt i Telemarkreiser. Styret valgte å gå for telemarkingen Irene Siljan Vestby, som kommer fra jobben som seniorrådgiver i reiselivskonsulentselskapet Kaizen, hvor hun også er medeier. 38-åringen har reiselivsutdanning fra Lillehammer, Florida og en master i internasjonal reiselivsledelse fra Hotellhøgskolen i Stavanger. Irene Siljan Vestby har også ledet profileringsorganisasjonen Sykkelturisme i Norge.

27. august 2009

 • Hotelleier Henning Hanevold i Radisson Blu Resort Trysil får avløsning av danske Jesper Francl. Dansken har jobbet i hotellgruppen Rezidor og for Radisson siden 1997. Før det jobbet han som personlig kokk for Danmarks dronning.

26. august 2009

 • Best Western utvider sin organisasjon og har ansatt Maja Bertheussen som salgssjef for ferie- og fritidsmarkedet. Hun er utdannet i Australia og Dubai, blant annet innenfor Hospitality Managment. Av arbeidserfaring kan hun vise til jobber i Ernst & Young, Dr. Holms Hotel og Westin Tunberry Resort i Skottland.

19. august 2009

 • rezidorprminiAngelica Montez de Oca er ansatt som ny PR-sjef for Rezidor i Norden og overtar etter Kristina Windset som hadde jobben i flere år. Montez de Oca vil ha kontor i Oslo. Hun har tidligere jobbet som salgs- og markedssjef for hotellet Grims Grenka, hun har vært i Rica og jobbet som skandinavisk travel manager i McKinsey&Company.

18. august 2009

 • ingrid01Preus Museum i Horten får ny sjef. Svenske Ingrid Nilsson forlater jobben som leder for fotoenheten i Malmö Museer. Hun er utdannet fotograf og overtar sjefstolen etter Jonas Ekeberg som har vært ved Preus Museum i snart fire år. Nilsson starter den nye jobben 1. september og vil bosette seg i Horten. Museet hadde 11 800 besøkende i fjor.

11. august 2009

 • cruise01Turoperatøren Cruise.no AS på Jessheim har ansatt Linda Schei som ny byråleder. 36-åringen går fra Transhotel Group, hvor hun har vært ansatt som salgssjef. Hun har tidligere jobbet for selskaper som Ving, Saga og Berg-Hansen.

10. august 2009

reiselandansatte01

 • Reiseland Gruppen har flyttet inn i nye lokaler og utvidet staben kraftig med både flere fast ansatte, nye salgsagenter og deltidsmedarbeidere. Bakerst (f.v) står eier og daglig leder Christian WeisethErik Drilen som er stasjonert i Trøndelag og Anja Breistrand med erfaring fra Heitmann Travel og USA Spesialisten. Thomas S. Hansen er et nytt tilskudd til reiselivsbransjen og skal jobbe som selger. Jan Kjell Johansen er deltidmedarbeider, mens Alf Friestad fra sin base i Kristiansand. Kristin Ruud-Olsen skal jobbe deltid for Reiseland Gruppen, mens Patrick Ottesen er nytilsatt selger og skal læres opp i reisebransjen.John Ove Tellefsen skal fungere som salgssjef, med spesielt ansvar for salg av gruppereiser til idrettslag som skal på treningsleir. Til sist, og som et comeback til reisebransjen, er Lasse Hjorthen ansatt med et ekstra ansvar for det han kan best, nemlig salg av reiser til Nord-Amerika og cruise.

13. juli 2009

 • georghana01kInnovasjon Norge har ansatt Georg B. Hana som ny reiselivssjef i Tyskland. Han overtar stillingen etter Christopher Rosenkilde. Hana har vikariert ved organisasjonens kontor i London det siste året, og er på plass i Hamburg fra 10. august. Les mer.

8. juli 2009

 • Sabra Tours har ansatt ny administrerende direktør etter at Trond Asmyr sa opp sin stilling tidligere i vår. Ny leder for reisebyrået og turarrangøren er Trond Olav Paulsrud (36). Han har fungert som konstituert leder, inntil han nå ble fast ansatt av styret. Les mer.

7. juli 2009

 • Reisedirektør Hilde Charlotte Solheim i HSH Reise er valgt som ny styreleder i Destinasjon Geilo BA. Også tre andre personer er valgt inn i styret. De øvrige er Christian Wessel, administrerende direktør i Estatia Resort, daglig leder Eirik Fosshagen i Geilo Sport AS og Roger Espeli, direktør ved Bardøla Høyfjellshotell.

22. juni 2009

21. juni 2009

 • Tom Furuholt har takket ja til jobben som reiselivssjef for Hadeland Reiseliv på Gran. Furuholt har vært 31 år i rederiet DFDS, og har jobbet hovedsaklig med markedsføring. Furuholt som begynner 3. august, vil jobbe tett med Ida Rosenvinge i Ringerike Reiseliv.  I februar i år gikk hun fra jobben som produktsjef i Color Line til Ringerike Reiseliv. Les mer.

16. juni 2009

 • Reiselivsinvestor Per G. Braathen er valgt inn i styret til Ticket Travel Group AB, etter at hans investeringsselskap Braganza nylig kjøpte seg inn i selskapet. Også hans investeringsdirektør Göran Grell har fått styreplass, og vil fungere som styreleder i selskapet.

5. juni 2009

 • Espen Karlsen vender tilbake til Choice-familien og blir hotelldirektør for Farris Bad i Larvik. Karlsen har tidligere vært direktør for Quality Hotel & Resort i Kristiansand og konferanseansvarlig for Choice sentralt. Så gikk han til Estatia-systemet og var der i to år, før han vender tilbake som direktør for Farris Bad.

9. mai 2009sekse02

 • Kommunikasjon- og merkevaredirektør Arild Sondre Sekse i transport- og reisearrangørselskapet Tide, har sagt opp sin stilling. Hans siste arbeidsdag er 30. juni. Sekse startet  i selskapet våren 2001, etter 15 år som journalist i NRK.

7. mai 2009

 • eliassen3Innovasjon Norge har ansatt Tove Eliassen som ny turistsjef for Norge i Frankrike. Hun kommer fra stillingen som turistsjef i Svalbard Reiseliv AS. Eliassen har en mastergrad i turisme, og har hatt flere lederstillinger i norske reiselivsbedrifter. Hun tiltrer stillingen 1. september. Les mer.

6. mai 2009

6. mai 2009

 • Jane Oddrun Johansen er valgt som ny styreleder i NHO Reiseliv Nord-Norge. Hun har vært styremedlem i noen år, men klatrer nå helt til topps i styret. 44-åringen er deleier og daglig leder i Bios Kafé på Storslett i Nordreisa kommune i Troms. Hun erstatter Jonny Johansen som har fungert som styreleder de siste årene.

4. mai 2009

 • Etter vel ett år som reiselivssjef i Finnmark Reiseliv, slutter Inger Persen for å bli rektor ved Alta videregående skole. Hun har tidligere vært reiselivssjef i Porsanger og jobbet som faglærer innen reiseliv, salg og markedsføring. Les mer.

2. mai 2009

 • Destinasjonssselskapet Reisemål Syd Vest har fått ny styreleder. Anja Hovland (39) tar over etter Thrine Marie Seglem. Hovland jobber som lærer ved Dalane videregående skole og underviser i reiseliv. Hun har tidligere jobbet i hotellsektoren ved flere hotell og er utdannet ved Hotellhøgskolen i Stavanger.

1. mai 2009

 • colorsjef01bColor Line har ansatt Jörg Rudolph som ny administrerende direktør for selskapets tyske datterselskap. Rudolph, som har 15 års erfaring fra tysk reiselivsindustri, har tidligere jobbet som salgs- og markedsdirektør for rederiet Aida Cruises og han har hatt lederjobber i reiselivsgiganten TUI.

30. april 2009

 • Home Invest AS, som eier Choice Hotels og kontrolleres av Petter Stordalen, har ansatt Benedicte Brinchmann som informasjonsansvarlig. Hotellselskapet er ikke ukjent for Brinchmann, som har jobbet tett med hotellselskapet gjennom sin arbeidsgiver Geelmuyden.Kiese. Brinchmann starter i Home Invest i midten av mai.

3. april 2009

31. mars 2009

 • Jærmuseet i Rogaland har ansatt 26 år gamle Elin Ravndal Bell som ny markedssjef. En av hennes oppgaver blir å øke profileringen av Stiftelsen Jærmuseets mange virksomhetsområder. Jærmuseet samarbeider også tett med Flyhistorisk museum på Sola, de driver vitensenter og har et omreisende museum som kalles Science Circus.

27. mars 2009

 • Administrerende direktør Trond Asmyr i Sabra Tours AS har sluttet etter at han og styret er uenige om videre veivalg og forretningsstrategi. Asmyr har vært i selskapet siden 2006. Inntil ny leder er på plass, er avdelingsleder Trond Olav Paulsrud konstituert som administrerende direktør for Sabra Tours. Les mer.

25. mars 2009

 • trulsen01Tidligere OL-vinner Pål Trulsen er ansatt som prosjektleder i selskapet Sportmedia Reiser & Events. 46-åringen, som har en rekke OL-, VM-, EM- og NM-medaljer i curling, skal selge og prosjektere gruppereiser for kunder til idrettsarrangement og andre større samlinger rundt om i verden. Trulsen har erfaring med slike prosjekter fra sin tid som curlingspiller. Les mer.

23. mars 2009

 • Flyselskapet Vildanden har fått ny sjef. Luftfartsveteranen Asbjørn Anthonisen er ansatt som daglig leder og flytter nå til Skien i Telemark. 66-åringen har jobbet i flybransjen hele sitt liv, blant annet i Widerøe, Jet X, Blue One, SAS og Malmö Aviation. Les mer i lokalavisen Varden.

19. mars 2009langli01

 • Det nye flyplasshotellet ved Trondheim lufthavn, Værnes har fått sin første ansatt. Olav Langli (32) er ansatt som hotelldirektør og skal nå ut å finne 70 medarbeidere som skal jobbe ved Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport. Langli har arbeidet ved en rekke hotell eid av Rezidor, i tillegg til Rica i Kirkenes, historiske Fleicher Hotell og Fretheim Hotell i Flåm.

18. mars 2009

 • Espen Asheim overtar roret etter Egil Riisnes som konsernsjef i Via Travel Group ASA. Riisnes sluttet på tampen av 2008, for å begynne i dekkbransjen. Espen Asheim er et ubeskrevet blad i reiselivssammenheng, men han har ledet en rekke norske bedrifter og får nå hovedansvaret for videreutviklingen av Via Travel-familien. Les mer.

9. mars 2009

 • Markedssjef Trine Winther sluttet på tampen av fjoråret i hotellkjeden Scandic for å jobbe med stoler og møbler i selskapet HÅG. Nå er hennes etterfølger på plass, og det ble Kristine Schaug. Hun har tidligere erfaring fra selskapet, som hun jobbet for under studiene sine. Hun har i tillegg jobbet for Radisson SAS før hun nå er tilbake i Scandic.

3. mars 2009

 • Choice Hotels har ansatt Roar Ingdal som ny kommersiell direktør. Han får ansvar for å videreutvikle salgs-, markeds- og distribusjonsapparatet til de fem varemerkene Comfort, Quality, Quality Resort, Clarion og Clarion Collection. Ingdal kommer fra stillingen som administrerende direktør i Norgani Hotels, men han er best kjent i reiselivsnæringen som tidligere toppsjef i Royal Caribbean Cruise Line og leder i Norlandia Hotels & Resort.

2. mars 2009

 • Hotellveteranen Nina Askvik får ikke så veldig mye lenger reisevei til sin nye jobb som hotelldirektør ved Radisson SAS Hotel Norge i Bergen. Hun kommer fra direktørstillingen ved Clarion Hotel Admiral i samme by. Askvik har lang fartstid i hotellbransjen, blant annet fra Solstrand Fjord Hotell, Svalbard Polar Hotel. Hun har tidligere jobbet for Radisson SAS i Trondheim og Ålesund.

12. februar 2009ellingsen

 • Informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian har gått til eiendomsbransjen. Ny kvinne for Bjørn Kjos, i den viktige PR-jobben for Norwegian, blir Anne-Sissel Skånvik, som har jobbet i Telenor og Finansdepartementet. Les mer.

20. januar 2009feltman

9. januar 2009

 • Star Tour får ny toppsjef i mars etter at Jørn Kristiansen nylig besluttet å forlate TUI-konsernet. Inn som ny sjef kommer Christian Johannes Lunde, som inntil nylig var salgsdirektør i Rica Hotels. Les mer.

8. januar 2009hodanger01

 • Marit Hodanger, som i en årrekke har vært norsk turistsjef i Frankrike, har sagt opp sin stilling. Innovasjon Norge regner med å ha utnevnt en ny sjef for det viktige franske markedet i løpet av 1. kvartal i år. Les mer.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: