Bygger 100 rom til nytt konferansehotell i Oslo

ankerhotel01

Tilbygget på 10 etasjer er den buede delen på illustrasjonen. Hotellet vil få seks konferanserom med kapasitet fra 15 til 150 personer. Illustrasjon: Anker Hotel

Anker Hotel ved Akerselva i Oslo sentrum er i ferd med å bygge på og utvide fra dagens 160 rom til 260 rom.

Med utvidelsen vil man også endre litt på profilen til hotellet, som fra nyttår går ut av kjeden Best Western og blir selvstendige.

Dagens hotell er på 14 etasjer og har de siste årene vært gjennom omfattende oppussing. Alle rom har blitt frisket opp og en ny frokostsal som kan håndtere 250 gjester åpnet nå i sommer.

Den nye konferansedelen blir et påbygg på 10 etasjer. Det vil ligge mellom dagens hotell og Akerselven ved Grünerløkka i Oslo sentrum. Her vil det bli seks konferanserom, hvor det største har plass til 150 personer.

Det blir også et rom med kapasitet til 80 mennesker, et rom med plass til 40 personer, et rom med plass til 20 og to mindre rom med plass til 15 personer.

Mesteparten av konferansedelen vil ligge i det nye tilbygget som skal kobles til det gamle bygget og dele felles resepsjon. Hele inngangspartiet til hotellet skal også bygges om, slik at man møter et større og mer luftig og lysere resepsjonsområde.

ankerfrokost01

En ny frokostsal med plass til 250 personer åpnet i sommer. Denne vil også leies ut til andre arrangementer. Foto: Oliver Orskaug

Investeringene vil være på rundt 130 millioner kroner, hvorav brorparten lånefinansieres.

Anker Hotel hadde i fjor et gjennomsnittbelegg på 87 prosent og en omsetning på vel 40 millioner kroner. Hotellet er eid av Stiftelsen Anker Studentboliger og Hotell.

ronnysandvik01

Markedsdirektør Ronny F. Sandvik i stiftelsen som eier Anker Hotel tror på 60 millioner i omsetning etter ombygging. Foto: Oliver Orskaug

– Primæroppgaven til stiftelsen er utleie av studenthybler. Denne virksomheten subsidieres av overskuddet fra stiftelsens øvrige aktiviteter som er drift av et vandrerhjem, utleie av kontorer og butikklokaler og hotelldrift, sier markedsdirektør Ronny F. Sandvik til Reiselivsavisen.no.

I fjor hadde stiftelsen en totalomsetning på 126 millioner kroner og et driftsresultat på 23 millioner kroner.

– Takket være hotelldriften og de øvrige aktivitetene kan vi redusere leien til studentene med opp til 20 prosent, sier Sandvik til Reiselivsavisen.no.

Stiftelsen så dagens lys i 1975 da NHO og LO gikk sammen med kapital for å sikre eiendom i Oslo sentrum hvor lærlinger kunne bo. Siden har stiftelsen sikret seg mer tomt og eiendom i Anker-kvartalet.

– Noen vil si det kanskje er vel dristig å satse på mer kurs og konferanse i disse tider?

– Nå står ikke hotellet ferdig før i januar 2011 og da er kanskje krisen over. Vi håper at markedet for kurs- og konferanser har tatt seg opp igjen til da. I tillegg har vi en unik beliggenhet for selskaper som trenger å leie større møterom, så vi er ikke så veldig bekymret, sier Sandvik.

Han håper omsetningen kan øke raskt fra 40 til rundt 60 millioner kroner med det nye tilbygget. Antall årsverk vil øke fra dagens 35 til rundt 50.

ankerrom01

Anker Hotel har slitt med et litt dårlig rykte, men nå er alle rom pusset opp og utsikten fra toppetasjene er unik i Oslo. Bare Plaza og SAS-hotellet har det samme. Foto: Oliver Orskaug

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: