Visit Tromsø er konkurs

Destinasjonskontoret for Tromsø, Visit Tromsø AS er insolvent. Nå blir det begjært oppbud, samtidig som byens ordfører går inn for å opprette et nytt destinasjonsselskap.

Destinasjonskontoret hjelper rundt 2000 turister om dagen i toppsesongen.

Det nye selskapet som er foreslått opprettet skal hete Visit Tromsø-Region AS. Ordføreren har kalt inn til et ekstraordinært møte i Formannskapet i dag for å stemme over beslutningen om oppbud, samt etablering av det nye selskapet.

Aksjekapitalen vil være på 120 000 kroner, samt at ordføreren går inn for å overføre et driftstilskudd på 1 276 000 kroner for 2009.

Summen som foreslås bevilget er neppe nok til å drive destinasjonsselskapet videre med samme omfang som før. Til det trengs enda flere millioner. Så langt i år har kommunen spyttet inn nesten to millioner kroner i selskapet.

Visit Tromsø AS, hvor kommunen har over 60 prosent av aksjene, har slitt med røde tall lenge. I 2006 gikk selskapet på en økonomisk millionsmell, og har egentlig vært insolvent siden. Også revisor har bemerket at det har vært usikkerhet vedrørende fortsatt drift.

I fjor satset selskapet stort med en direkterute til London sammen med Norwegian. Hurtigruten, Rica-kjeden og andre samarbeidspartnere la en slagsplan, men de økonomiske forpliktelsene ble for store og har nå kommet opp i dagen.

Konsulentselskapet KPMG har laget en rapport for kommunen som er ikke annet en dyster lesing, og som konkluderer med konkurs.

Ordføreren i Tromsø kommune vil fremme en sak til høsten om en emisjon i det nye destinasjonsselskapet, hvor kommunens eierandel blir mindre.

Les saksfremlegget ordføreren i Tromsø har lagt frem for Formannskapet om saken.

Legg igjen en kommentar