Stjernespekket hotellåpning i Folketeaterbygningen

folkteat01

Lene Nystrøm sang for full hals foran 700 inviterte gjester da Christian Ringnes og Petter Stordalen markerte åpningen av Clarion Collection Hotel Folketeateret. Foto: Oliver Orskaug

Det er to måter å markere åpningen av et nytt hotell på. Den vanlige måten gjennomføres som oftest med ordførertaler, litt fingermat, lett underholdning og mingling med gode kunder og et og annet kjent fjes.

Så er det måten Petter Stordalen velger å markere enn åpning på.

I går kveld flyttet han og forretningspartner Christian Ringnes grenser for hvordan hotellåpninger gjennomføres i Norge, og det blir nok en stund til man får oppleve det igjen.

Kjendiser dukker opp når det er fest, men i Operapassasjen i går var det til tider vanskeligere å dra kjensel på ukjente mennesker enn kjente fjes.

folkteat11

Servitør Tord Roald kom helt ut av tellingen over hvor mange champagneglass han fylte i løpet av kvelden. Foto: Oliver Orskaug

700 gjester ble traktert med edle champagnedråper, mat fra diverse verdenshjørner og et spektakulært sceneshow med en endeløs rekke av heftige rytmer og kjente artister.

Passasjen som var drapert i fotokunst langs veggene, var som et bølgende teppe av mennesker som danset.

Dette var festen som var annonsert på forhånd i VG, hvor de fire sangerinnene Mira Craig, Tone Damlie Aaberge, Lise Karlsnes og Marion Ravn kom sammen for å synge for hotelleier Christian Ringnes og driftssjef Petter Stordalen.

De som trodde de skulle få se en feminin utgave av de unge Gitarkameratene, tok skammelig feil.

– Stilettligaen er navnet, ropte Lise Karlsnes til publikum, og det var lite som minnet om kassegitarer på scenen blant de sju musikerne og koristen.

Damene tok av med kjente låter av Dolly Parton, Fleetwood Mac, ABBA og avsluttet med kjenninsmelodien fra TV-serien Fame. Tone Damlie Aaberge tilegnet sin egen sang Butterfly til kjæresten Aksel Hennie, som sto fremst blant publikum.

folkteat06

Christian Ringnes (midten) og Petter Stordalen slo av en prat med fotokunstneren Marcel Leliënhof, som har stått for utsmykkingen av Operapassasjen med 16 gigantiske bilder av sterke kvinner. Foto: Oliver Orskaug

Men, festen i Folketeaterbygningen handler om mer enn bare piker, vin og sang.

Det handler om en investering på en halv milliard kroner, og å knytte kulturopplevelser sammen med hotell- og restaurandrift. Bare en slik kombinasjon gjør det mulig å forsvare en slik investering, skal man tro Christian Ringnes.

– De 500 millionene har gått til kjøp av bygget, ombygging av operaen til showscene, rehabilitering av selve passasjen og hotellet, sier Ringnes.

Hotellprosjektet har kostet mest, men hvor mye hadde ikke bygget eier helt oversikten over.

– 250 millioner, kanskje 300 millioner….., ja, muligens litt mer for å være helt ærlig, sa Ringnes til Reiselivsavisen.no.

Han virket ikke særlig bekymret av den grunn. Han har nemlig klokketro på at Stordalen og Choice er de rette til å gjøre Folketeaterbygget lønnsomt.

folkteat08

Slik ser et standardrom ut i Clarion Collection Hotel Folketeateret. Foto: Oliver Orskaug

Hotel Folketeateret blir en del av varemerket Clarion Collection, og er dermed å regne som det beste av hva Choice-kjeden har å by på.

159 rom sto klare til åpningen. Et siste rom må pusses opp på nytt på grunn av brann like før byggearbeidet var ferdig. To suiter er bygd over to etasjer og flere av rommene har balkong inn mot byggets senter.

Hotellet kan minne litt om hva cruisenæringen gjør. Man betaler for rommet og kan spise og drikke gratis i en felles lounge over to etasjer i 7. og 8. etasje.

– Slik får alle ikke bare et rom, men også en stor stue og tilgang til en flott balkong, sier direktør for Clarion Collection i Choice, Svein Arild Mevold til Reiselivsavisen.no.

En brudesuite kan by på boblebad og ingen rom har senger som er smalere enn 160 cm. Og det er ingen sprekker i dobbelsengene, slik alt for mange hoteller har en lei tendens til å ha.

Badene er store og selv om det sikkert er fint og fancy, er hotellkorridorene litt i mørkeste laget for de med svekket syn. Dem er det ganske mange av.

folkteat05

Brødrene Ylvis skulle avduke en kvinnetorso verdt 15 millioner kroner, men noe gikk galt og den veltet. Gutta fikk litt hetta, men det skulle senere vise seg at noen gjorde de to et pek. Foto: Oliver Orskaug

Choice har inngått en 20 år lang leieavtale med Eiendomsspar som eier Folketeaterbygget, og Stordalen er ikke redd for å tape penger på prosjektet selv om hotellet har kostet flesk.

– Jeg vil påstå at dette er Oslo flotteste hotell. Om hoteller er unike og annerledes nok, så vil de tiltrekke seg gjester. Se bare på hotellet vårt på Økern. Det går fantastisk bra. Tiden er forbi for Esso-motorveihotell, sa Stordalen til pressen før åpningsfesten.

Deretter gikk han og Ringnes en etasje ned fra loungen og hoppet i brudesengen til ære for fotografene.

Etter spilloppene i brudesuiten, forklarte Ringnes at tiden med Folketeaterbygg-prosjektet har vært som å gå svanger og som å føde et barn. Han klarte det heldigvis uten strekkmerker og ammetåke.

Ringnes ser på Stordalen som en visjonær far, som med sine idéer sørger for at det ikke vil være freden som råder i det fredede og forlatte operahuset, men at det er livet som skal råde.

– Det er ikke hver dag du får lage barn med Christian Ringnes, svarte Stordalen, som lovet å fylle bygget med glede, raushet, vennskap og kjærlighet.

folkteat02

Det var en jevn strøm av kjente fjes som gikk opp den røde løperen da Stordalen og Ringnes åpnet nytt hotell i Folketeaterbygget. Og fotografene var på plass for å forevige bilder av dem alle. Foto: Oliver Orskaug

Som vanlig kunne ikke Christian Ringnes la være og snakke om damer. Veggene i hotellet og passasjen er fulle av dem, som kunstverk. I tillegg har de strømmet til i titusetall for å se Mamma Mia de siste månedene.

– Der damene er, kommer mennene. Der mennene er, kommer lommebøkene frem. Da er det gøy å være eier av et hotell og et teaterbygg, sa Ringnes før artistenes stemmer og musikken dundret gjennom Operapassasjen.

Som sagt, det er en stund til man opplever maken til hotellåpning i Norge.

folkteat10

Musikkmanager og talentdommer Jan Fredrik Karlsen (midten) klarte ved hjelp av Stordalen og Ringnes å lure Ylvis-brødrene (t.h.) til å tro de knuste et kunstverk til flere millioner kroner. Men, alt ble filmet fra 25 kameravinkler og med 700 vitner. Alt skal sendes i et Skjult Kamera-program på TV 2 senere. Foto: Oliver Orskaug

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: