Ryanair truer med basekutt etter tap

Det irske flyselskapet Ryanair er i forhandlinger med ledelsen ved Shannon Airport om en ny basekontrakt for de neste fem årene. Flyplassen ligger vest i Irland, like sør for Galway.

Flyselskapet bruker harde virkemidler i møtene med flyplassledelsen og sier nå åpent at de vil redusere antall stasjonerte fly om ikke en avgift på 10 euro fjernes.

Ryanair hevder de har tapt penger hvert eneste år de har vært på Shannon Airport, men de har tro på markedet og vil bli værende, men da må kostnadene reduseres.

De siste fem årene har trafikken over Shannon Airport økt fra 300 000 passasjerer årlig til 1,9 millioner. Det er hovedsaklig Ryanair og Aer Lingus (delvis eid av Ryanair) som opererer på flyplassen. I tillegg har Continental noen ruter til New York fra flyplassen.

Avgiften det forhandles om er ikke noe flyplassen har innført, men myndighetene i landet. I og med at sentrale myndigheter ikke vil snu i saken, presser Ryanair Shannon Airport til å ta kostnaden.

Opprinnelig hadde Ryanair seks maskiner på basen, men dette ble redusert til fire i sommer. Nå til vinteren skal dette reduseres ytterligere.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: