Avtale sikrer Hurtigruten 700 millioner kroner

hurtigruten01

MS Nordlys (bildet) går inn i trafikk for MS Finnmarken langs norskekysten etter at Hurtigruten inngikk en utleieavtale på et oljefelt utenfor kysten av Australia. Foto: Oliver Orskaug

En meget lukrativ avtale sikrer Hurtigruten en omsetning på nesten 700 millioner kroner de neste 18 månedene i forbindelse med oppdrag på et oljeutbyggingsfelt i Vest-Australia.

M/S Finnmarken skal leies ut som hotellskip for ansatte som jobber på Gorgonfeltet, opplyser Hurtigruten i en pressemelding. Avtalen har en verdi på 135 millioner australske dollar, som med dagens kurs tilsvarer nesten 700 millioner kroner.

Hurtigruteskipet vil ligge ankret opp det meste av tiden, da et nærliggende forskyningsskip vil seile frem og tilbake til land. Dermed vil drivstoffutgiftene til Hurtigerute være minimale i forhold til om man måtte seile.

MS Nordlys settes i november inn i trafikk langs norskekysten, som en erstatning for MS Finnmarken. Hurtigruten har en opsjon på 18 måneders videre drift når første del av kontrakten er fullført.

Hurtigruten stiger på Oslo Børs på bakgrunn av meldingen som ble sendt ut i dag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: