• Følg Reiselivsavisen i sosiale medier

 • 6 mest leste saker

 • oktober 2009
  M T O T F L S
  « sep   nov »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Reklamer

Thai Airways dobler kapasiteten fra Oslo

festbilde09

Ut av horisonten forsvinner Thai Airways Airbus-maskin fra Oslo lufthavn. Denne vinteren flyr selskapet i stedet med en Boeing 777-maskin med flere seter. Foto: Oliver Orskaug

Nå før vintersesongen setter inn for fullt, øker Thai Airways setekapasiteten på ruten mellom Oslo og Bangkok med 90 prosent på ukentlig basis.

Det er bare fire måneder siden flyselskapet åpnet sin første direkterute fra Norge til Asia, og det nye tilbudet har gått over all forventning.

Den nye rutetabellen gjelder fra søndag 25. oktober. Da ruten startet 15. juni i sommer, var det med fem ukentlige avganger, men selskapets leder i Norge, Hilde Hirai utelukket ikke da at man ville fly oftere.

Selskapet har frem til nå brukt en Airbus 340-500-maskin på ruten. Setekapasiteten har vært 215 plasser pr avgang. Nå som vintersesongen står for dør, tradisjonelt sett den mest populære tiden av året for nordmenn å reise til Thailand, utvides frekvensen med daglige avganger fra Oslo.

Thai Airways setter også inn en større maskin på strekningen, noe som gir langt flere billetter.

Med en Boeing 777-200E vil Thai Airways økes økonomiklassen drastisk, men på bekostning av de bedre plassene fremme i maskinen. Boeing-maskinen har 292 seter.

Ved å fly hver dag fra Oslo, øker Thai Airways setekapasiteten fra Norge til Thailand fra 1075 ukentlige seter til 2044 seter. Dette er nesten en dobling med bare to flere avganger fra Norge.

Premium Economy Class har utgjort 42 seter frem til i dag, men denne klassen forsvinner med ny maskin. De som booket billett i denne klassen før maskinendringen ble kjent, oppgraderes til forretningsklassen uten ekstra kostnader. Toppklassen reduseres derimot fra 60 seter i dag, til 30.

Svært mange nordmenn reiser til Thailand i vinterhalvåret og de fleste av dem nøyer seg med økonomiklassebilletter.

Til nå har selskapet hatt 113 slike billetter på hver avgang, men med den nye seteordningen kan de selge 262 slike billetter pr avgang. Inntjeningen til selskapet vil nok øke som følge av omrokkeringen.

Før endringen var det åtte seter i bredden i økonomiklassen, men fra og med 25. oktober blir det ni seter i bredden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: