Sinnatagg skal trekke matturister til Stavanger

gramsey01

Sinnataggen Gordon Ramsay besøker Gladmatfestivalen i Stavanger neste sommer.

Enhver festival og konferanse kan regne med flere besøkende om de får et trekkplaster på plakaten.

Det gjelder musikkfestivaler, filmfestivaler, litteraturfestivaler og reiselivskonferanser.

Nå har den årlige Gladmatfestivalen i Stavanger sikret seg et navn mange nok kan tenke seg å oppleve på nært hold.

Den britiske stjernekokken Gordon Ramsay har sagt ja til å avlegge oljebyen en visitt når festivalen arrangeres mellom 28. og 31. juli neste år.

– Han vil være på festivalen i to dager og delta på flere arrangementer, sier daglig leder av Gladmatfestivalen Heidi Netland Berge til Reiselivsavisen.no.

Hun legger ikke skjul på at Gordon Ramsay har vært et navn festivalledelsen har ønsket seg en stund, og det var takket være lokale matentusiaster, som gjennom sitt nettverk, klarte å presentere noen idéer til Ramsay han tente på.

– Vi skal ha en egen stand hvor han vil møte publikum, snakke og lage mat. I tillegg knyttes han til festivalens egen restaurant hvor han får ansvaret for å utvikle en egen meny og småretter som skal selges.

– Skal han selv lage mat i restauranten?

– Ja, og han har med seg noen av sine egne kokkeassistenter til Norge, i tillegg til at han kan bruke kokkene fra Gastronomisk instititutt, sier Netland Berge.

gladmat01b

Festivalleder Heidi Netland Berge håper besøket til Gordon Ramsay vil tiltrekke enda flere gjeste til festivalen. Foto: Gladmat/Erling Dagsland

Foruten festivaldeltagelse skal Ramsay også besøke Måltidets Hus og oppleve matproduksjon i Stavangerregionen på nært hold.

I år var 108 utstillere og minst 200 000 besøkende innom Gladmatfestivalen, som arrangeres for 12 gang neste år.

– Er invitasjonen til Gordon Ramsay en ny utvikling for festivalen, ved å tiltrekke seg kokker som er kjente for det brede lag av publikum?

– Vi har en målsetning om å tilby publikum noe nytt hver gang. Vi må hele tiden videreutvikle oss fra tidligere år. Vi ønsker også å bli mer internasjonale i det vi gjør og tiltrekke oss internasjonale besøkende. Ved å hente Gordon Ramsay til Norge oppnår vi kanskje det, sier gladmatsjefen.

Hun håper at Ramsay vil like seg i Norge og festivalen, og at han kan snakke varmt om arrangementet til andre stjernekokker internasjonalt, slik at det blir enklere for festivalledelsen å hente nye kokkenavn til senere festivaler.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: