USA-kritisk president konfiskerte Hilton-hotell

Venezuelas handlekraftige og svært så frittalende president, Hugo Chavez, gjør som han selv vil.

Nå har han tatt kontrollen over et Hilton-hotell på den populære turisdestinasjonen Isla de Margarita.

Årsaken er at hotellet lot en gruppe afrikanske statsledere holde et seminar på hotellet, noe Chavez ikke skal ha vært så fornøyd med.

Dette er andre gang at president Chavez konfiskerer et hotell tilhørende Hilton. For to år siden eksproprierte han et hotell i hovedstaden Caracas og ga det nytt navn.

Det 36 etasjer høye hotellet, før kjent som Hilton Caracas, heter i dag Hotel Alba Caracas. Sympatisører av Chavez bor der, og ofte holdes det konferanser og politiske møter for presidentens parti på hotellet.

Hoteller er åpent for alle, men skal man dømme etter kommentarene brukerne av TripAdvisor har lagt igjen på nettstedet, er ikke servicen, prisnivået eller kvaliteten på hotellet hva det engang var.

The Hilton Margarita & Suites består av flere bygg, og omkranser et stort badeanlegg på nesten 200 meter. Det ligger rett ved stranden og er et populært feriehotell, men er også tilrettelagt for å ta i mot store konferanser.

Hilton er i villrede for hvordan de skal håndtere situasjonen som har oppstått. Selskapet eier ikke hotellet og eiendommen, men driver det.

På Hiltons nettsider står det med røde bokstaver at hotellet fortsatt er åpent og i full drift, og at gjester er hjertelig velkommen.

Samtidig har Hugo Chavez uttrykt at hotellet heretter skal drives innenfor sosialistiske rammer, hva han nå mener med det. Hotellet har rundt 450 rom, kasino, butikker og restauranter.

At presidenten i landet tar over bedrifter er ikke ukjent. De siste årene har han nasjonalisert bedrifter innenfor næringer han mener er viktige for landet.

Dette gjelder blant annet bedrifter innenfor oljesektoren, energiselskaper, finansinstitusjoner samt stål- og betongprodusenter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: