Norwegian leverte bedre enn forventet

norwegian01

3. kvartalsresultatet til Norwegian endte på over en halv milliard i pluss. Det var bedre enn forventet. Foto: Oliver Orskaug

Det var knyttet store forventninger til Norwegians kvartalspresentasjon i dag, og en ting var alle enige om på forhånd.

Det ville bli et bra overskudd – spørsmålet var bare hvor bra.

Snittet av estimatene til meglerhusene First Securities, SEB Enskilda, Pareto Securities, Orion Securities, Fondsfinans og Handelsbanken Capital Markets som nettstedet Stocklink hadde hentet inn i forkant, viste at forventet resultat før skatt skulle ende på 404 millioner i snitt.

I stedet ble det 519 millioner kroner. Ikke engang den mest optimistiske analytikeren traff med sitt anslag. Differansen ble 77 millioner kroner i Norwegians favør.

Også omsetningstallene ble bedre enn hva analytikerne hadde regnet seg frem til før offentliggjøringen i dag. Både snittet, men også det høyeste anslaget var lavere enn fasiten.

Omsetningen endte på 2,271 milliarder kroner, en økning på 15 prosent fra 3. kvartal i fjor og 47 millioner kroner mer enn hva analytikerne ventet i snitt.

Verdt å merke seg er at omsetningen på innenriksrutene øker prosentvis mer enn på de internasjonale rutene i 3. kvartal i år. I samme kvartal i fjor var det motsatt. Veksten i det siste kvartalet var 27 prosent på innenriks, mens det var 10 prosent på internasjonale ruter.

Norwegian har da også fortsatt å kapre markedsandeler på hovedrutene ut fra Oslo lufthavn, og nærmer seg nå snart 50 prosent.

Resultat før skatt endte som sagt på 519 millioner kroner i sist kvartal. Dette er 62 millioner kroner lavere enn samme kvartal i fjor, men likevel et sterkt tall da fjorårsresultatet først og fremst ble knallbra på grunn av finansgevinster.

Drivstoffprisen er lavere i år, men leasingkostnadene øker med rundt 50 prosent grunnet en svekket krone mot dollarog at selskapet leaser flere større maskiner enn i fjor.

Enhetskostnaden til Norwegian, om man holder drivstoffprisen utenfor, endrer seg dermed med to øre, fra 30 øre i fjor mot 32 øre i årets 3. kvartal.

Siden kvartalspresentasjonen i fjor har kursen i Norwegian økt med over 400 prosent. Selskapet er en av vinnerne på Oslo Børs i året som har gått siden finanskrisen rammet verden med full tyngde.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: