Hopper i Glomma om bookingen svikter

fredrikstad02

Kompanjongene Arvid Ryen (nærmest) og Terje Høili liker stilen til Petter Stordalen som nå skal drive de to forretningsmennenes hotell i Fredrikstad. Foto: Oliver Orskaug

Choice markerte denne uken at de har overtatt driften av konferansehotellet til Terje Høili og Arvid Ryen i Fredrikstad fra Radisson Blu.

I februar 2007 åpnet Rezidor hotellet, men etter milliontap og svakt belegg, bestemte eierne seg for å avslutte samarbeidet med Rezidor og heller satse på Choice.

Petter Stordalen & Co har siklet på Fredrikstad ganske lenge. De var ikke invitert til å utvikle hotellet til 250-millioner kroner i første omgang, men er glade for at de nå overtar i Østfold. Hotellet blir en del av Quality-varemerket og får navnet Quality Hotel Fredrikstad.

Mange spør seg hvordan Choice skal kunne skape overskudd, når Radisson Blu ikke klarte det. De er jo ingen amatører når det gjelder hotelldrift.

Under ny-åpningen i Fredrikstad denne uken presenterte Stordalen personlig hvilke mål de strekker seg etter, og han lovet også at om målene ikke innfris, så får det personlige konsekvenser for ham selv.

fredrikstad03

Choice-direktør Torgeir Silseth tror det er fullt mulig å snu hotellet i Fredrikstad fra millionunderskudd til god butikk. Her fra hotellovertagelsen denne uken. Foto: Oliver Orskaug

Choice skal øke antall gjestedøgn til 41 000 fra 1. oktober i år til 1. oktober neste år.

– Det er en økning på vel 10 prosent i forhold til hva det har vært med Radisson Blu, sier administrerende direktør Torgeir Silseth i Choice Hotels Scandinavia til Reiselivsavisen.no.

Innen tre år skal hotellet ha et stabilt belegg på 60 prosent eller mer. Hotellet har 172 rom og belegget har til nå vært på under 50 prosent i snitt.

Hotellet har også slitt med høyt sykefravær og mange forskjellige ledere. Tre hotelldirektører har styrt Fredrikstad-hotellet mens Radisson Blu drev det.

Silseth tror Choice har en riktigere profil og kundedatabase som passer inn i Fredrikstad.

Han legger ikke skjul Rezidor er flinke, men deres hoteller passer bedre for forretningskunder og ved flyplasser, enn litt isolert i Østfold.

Choice ser derimot for seg at hotellet skal tiltrekke flere gjester i ferie- og fritidssegmentet, og at de kan kombinere hotellet i Fredrikstad som bosted ved større konferanser som arrangeres i Sarpsborg, hvor kjeden har hotell.

En annen viktig del som gjør at Choice kan oppnå suksess er at de har inngått en driftsavtale med hotelleierne.

Rezidor hadde en managmentavtale, slik at de fikk betalt for å drive hotellet, mens eierne av bygget satt  med all risiko.

Choice-kjeden har i stedet inngått en avtale om leie av hotellet i 10 år, men ytterligere 10 års opsjon. Dermed får hotelleierne husleieinntekter og eventuell bonus, mens Choice kan konsentrere seg om en best mulig hotelldrift.

Petter Stordalen lovet altså mye under nyåpningen av hotellet i Fredrikstad.

Om han ikke klarer det skal han bade i Glomma i oktober 2010, og han vil også donere 500 000 kroner til Fredrikstad Fotballklubb om de holder seg i toppserien og han ikke når målet sitt.

Ikke uventet høset Stordalen applaus for sitt forslag fra både byens ordfører og inviterte gjester som overvar nyåpningen denne uken.

fredrikstad01

Artistene Marvin Charles (f.v), Marianne Antonsen, Trine Rein og Knut Anders Sørum sang for gjestene til Stordalen da han åpnet sitt nye hotell i Fredrikstad. Om kort tid skal de fire opptre med showet Motown Nights på Edderkoppen i Oslo. Foto: Oliver Orskaug

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: