P-hus blir Rica-hotell i Trondheim

ricatrondheim01_sak

I dag fremstår Bakke parkeringshus i Nedre Bakklandet i Trondheim som ganske sliten. Men, med ny fasade og oppgradering skal bygget bli mer attraktivt. Illustrasjon: KLP Eiendom

Utbyggerselskapet KLP Eiendom har besluttet å bygge et nytt hotell i Trondheim.

Utgangspunktet for hotellbygget er et parkeringshus som i dag fremstår som ganske slitt. Når hotellet åpner sommeren 2011 vil det ha 172 rom.

Det er Ricas hoffarkitekter, Trondheims-baserte Madsø Sveen Arkitekter AS som skal tegne bygget.

– Dette er et svært utfordrende oppdrag hvor vi skal forvandle et eksisterende bygg. Flere av dekkene er skjeve og deler av bygget skal rives, sier daglig leder i arkitektselskapet, Trude Often Sveen til Reiselivsavisen.no.

Nå er det ikke slik at man sjekker inn på rom der det tidligere lå parkeringsplasser. Bakke parkeringshus vil i hovedsak bestå med 300 oppstillingsplasser. Selve hotelldelen vil ligge mellom elven og P-bygget.

Her er det i dag kontorer, trapper, heiser og noen butikker som er tilknyttet parkeringsbygget. De tre øverste halvplanene vil bli revet for å ferdigstille hotellet. Hotellet vil ha en flate på rundt 7500 kvadratmeter.

– Bygget skal kles med ny fasade og vil fremstå som helt nytt i sine omgivelser, sier Sveen.

Rica er valgt til å drifte hotellet og har inngått en 15 år lang avtale. Hotellet satser på et lavt energiforbruk og vil blant annet utnytte energi fra elven ved siden av bygget ved hjelp av varmepumpesystemer.

ricatrondheim02b

Med utsikt ut mot Nidelva, sentralt i Trondheim, kan det nye Rica-hotellet friske opp bybildet ved Bakke bro. Illustrasjon: KLP Eiendom

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: