Choice synes Expedia opptrer uprofesjonelt

For noen dager siden blokkerte Expedia og Hotels.com muligheten for sine kunder å bestille rom hos Choice, verdens sjette største hotellkjede.

Den uventede vendingen fra Expedia og Hotels.com kom etter forhandlingsbrudd mellom de to partene. Choice ble tatt på sengen grepet fra hotellformidlingsselskapet.

– Vi ble veldig overrasket over at det ble brudd i forhandlingene og over hva som skjedde i etterkant, sier kommersiell direktør Roar Ingdal i Choice Hotels Scandinavia til Reiselivsavisen.no.

Han synes Expedia har opptrådt uprofesjonelt.

– De har ikke akkurat tilrettelagt for en bedre forhandlingsklima fremover, sier Ingdal.

Samtidig understreker han at bruddet med Expedia og Hotels.com ikke har så stor betydning for den skandinaviske delen av Choice-familien.

– Vår andel av omsetningen som går gjennom Expedia og Hotels.com er liten, drøyt én prosent. Og 70 prosent av kundene vi får gjennom bookingtjenesten er nordiske gjester. De kan kjøpe rom rett fra våre sider i stedet, sier Ingdal.

Expedia og Hotels.com skal ha krevd å få tilgang til all kapasiteten til Choice. De krevde også å selge til laveste pris, også det siste rommet.

– Vi synes det ikke var noen god idé. Da hadde vi overlatt det meste til en tredjepart, og vi kunne ikke inngått egne eksklusive avtaler med våre forretningskunder, sier Ingdal.

– Kan det være aktuelt for Choice Hotels Scandinavia å inngå en egen avtale med Expedia og Hotels.com, uavhengig av hva Choice Hotels International gjør?

– Ja, det er mulig det, og noe vi vurderer, men ingenting er avklart, sier Ingdal.

Reklamer

2 kommentar

  1. Finn en person i Norge som syns Expedia er bruker vennlig, ikke rart en så liten % bookinger kommer derifra, att Kjos er i seng med dem gjør saken enda verre, det må finnes bedre løsninger for Norwegian.
    Nei, å bli kastet ut er ikke noe å felle tårer over, finnes jo flere norske sider som fungerer mye bedre, Oliver nevnte ett par i forrige artikkel bla hotell.no.
    Bruk norske tjenester isteden for disse kjempe bedriftene som valser over markedet bare for att dem er stinn av gryn.

  2. […] Uenighet om avtalevilkår førte til at verdens største bookingselskap dumpet Choice, som er verdens sjette største hotellkjede. Choice Hotels Scandinavia har betegnet Expedias handling som uprofesjonell. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: