Tre kjemper om Reiselivsprisen 2009

Innovasjon Norge har nominert tre finalister til Reiselivsprisen 2009, en pris som deles ut under arrangementet Skaperkraft i Oslo 18. november.

Prisen er på 200 000 kroner og deles ut til en reiselivsbedrift som inspirerer til innovasjon i reiselivsnæringen.

I fjor var det Hemsedal turistkontor som vant prisen, mens året før der var det Ekstremsportveko på Voss som ble hedret.

Den første av årets tre finalister er Åmot Gard i Bygstad i Sunnfjord i Sogn og Fjordane. Duoen Steinar Sørli og Yngve Brakstad har renovert en gammel familiegård, satt seg store mål og leverer kvalitetssterke mat- og kulturopplevelser på gården.

På forsommeren i år fikk de to blant annet den verdensberømte sopranen Kiri Te Kanawa til bygda og hun holdt to konserter i låven på gården. Takket være deres pågangsmot og nettverk, har de to løftet Bygstad som reiselivsdestinasjon i fylket.

Den andre finalisten er selskapet Høve Støtt, med base på Geilo. Selskapet leverer gode opplevelser til turister, konferansedeltakere eller andre kunder enten de trenger en fyritalsmann (toastmaster) eller vil delta på skredkurs. Selskapet samarbeider blant annet tett med Dr. Holms på Geilo.

Siste finalist er selskapet Sorrisniva med base i Alta i Finnmark. Selskapet kan virke ukjent for de fleste, men er bedre kjent som Alta Friluftspark.

I 10 år har selskapet drevet Alta Igloo Hotel, som blant annet fikk omfattende publistet i Storbritannia i fjor etter at den kjente skuespilleren Joanna Lumley laget et program med innslag fra ishotellet. I tillegg til hotell, tilbyr Sorrisniva en rekke andre turistprodukter med utgangspunkt i Finnmarks unike muligheter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: