Flere tusen besøkte Reisefestivalen 09

reisemesse04

Reisefestivalen ble arrangert over et 3000 kvadratmeter stort teltområde i Middelalderparken i Oslo. Foto: Oliver Orskaug

For første gang ble det arrangert en utendørs reisefestival i Oslo i helgen og arrangørene er fornøyd med oppmøtet og tilbakemeldingene fra publikum og de 60 utstillerne.

Det endelige besøkstallet er ikke klart enda, men et sted mellom 6000 og 7000 mennesker løste inngangsbillett til Reisefestivalen 09, og arrangørene er absolutt fornøyd.

– Dette var utrolig gøy og noe vi veldig gjerne vil gjøre igjen, sier festivalleder Torild Moland Krogsrud til Reiselivsavisen.no.

Hun sier at festivalen opplevde noen barnesykdommer som de har tatt lærdom av.

I søknaden til kommunen beskrev reisefestivalledelsen et besøkstall opp mot 15 000 besøkende, men fasit ble litt under det halve.

– Dette var en start og tilbakemeldingene vi har fått er at vi må arrangere dette neste år også. Men da kommer vi nok til å flytte arrangementet en måned frem i tid, til september en gang.

– Hvorfor det?

– Været var strålende, men oktober er nok litt for kaldt for publikum. Vi må arrangere det når det er litt varmere, sier Moland Krogsrud.

Publikumsdagene til den store årlige reiselivsmessen på Lillestrøm i januar trakk i år 22 000 mennesker på to dager. Selv om januar er kaldere enn oktober, så er denne messen innendørs, og har langt flere utstillere.

Reklamer

Én kommentar

 1. Reisefestival????

  Jeg tror nok at arrangørene burde sjekke hva ordet festival betyr!
  Undertegnede hadde en feiende flott lang-weekend i Oslo – sammen med ungene mine, og vi bestemte oss dessverre for å dra til «R.Festivalen».

  Finne fram: i følge nettet – intet problem (sa min sønn): dra ned til Operaen – og der er det skiltet til Festivalen. Jomen sa jeg smør: ingen skilting – intet hint hvor vi skulle gå!!

  Vi spurte folk hvor M.parken/R.festivalen var- og EN trodde det var bortover der – mot øst. Vi gikk og vi gikk – og etter hvert fikk vi se mange oppsatte telt! YES: Her er det!!!!!! (Noen sprang det siste stykket) Nå skulle vi på Festival: med gratis mat fra alle himmelstrøk og mennesker som skulle vise oss hvor vår neste utenlandsreise var!!

  Far betalte gladelig bortimot 300 Kr – og vi gikk inn.
  Hva ville vi fås se?
  Hvilke inntrykk ville vi få?
  Hvilke eksotiske smaker ville lokke oss sør/øst/vest-over?

  Elendig lite! Jeg tror vi var der ca 20 – 30 minutter.
  Gikk langs «gata» på høyre side bortover. Ble praiet av to hyggelige damer på veien bortover – gikk til enden av gata.
  Der var det servering!! Yes!!
  Å kjøpe seg drikke var et forferdelig sammensurium av «betale først bortover der – så komme hit med kvitteringen» – så får du drikken din bortover der!!osv. En ville ha cola – en ville ha øl! Problemer!

  Så gikk vi tilbake langs høyre side av «gata». Tja; samme som høyre side.

  Jeg bare spør:

  Hvor var (lovede)smaksprøvene fra eksotiske himmelstrøk?

  Hvorfor betale hundrevis av kroner for å se noen hvite telt – der ivrige folk gjerne vil selge deg noe – -og ellers intet! (Har sett Islandshester før!)

  Hadde en vidunderlighelg i Oslo sammen med ungene mine, og jeg er slett ingen gjerrigknark eller»surpomp»; men dessverre var alle enige om at det var ett minus med denne helga- og botkastet tid: «Reisefestivalen».

  Håper dere kan gjøre det bedre en eventuell neste gang! (Et godt velment råd: vær forsiktige med pompøse ord som festival !)

  Bon voyage!!

  Hilsen Hans Trønder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: