Festen tok av på nytt flyplasshotell med opera

trondheim10

Sopranen Eir Inderhaug trollbandt alle med sin vakre stemme under innvielsesfesten for Radisson Blu. Foto: Oliver Orskaug

Avinors toppsjef, Sverre Quale, har nå offisielt overrakt sitt nye flyplasshotell ved Trondheim lufthavn, Værnes til Radisson Blu.

Det skjedde med fest, champagne, masse god mat og en rekke inviterte kunder og ansatte i reiselivsindustrien i trøndelagsfylkene.

SE BILDENE FRA FESTEN OG GJESTENE

Foruten taler og muntre historier fra Trondheims tidligere ordfører Marvin Wiseth, kunne hotelldirektør Olav Langli by på opera med den norske sopranen Eir Inderhaug, dans og kjente pianostykker.

Radisson Blu har inngått en 20 år lang driftsavtale med Avinor som eier bygget. Hotellet sto ferdig før tidsplanen og til en lavere pris en først beregnet.

Allerede siden midten av august har det bodd gjester ved Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport, som hotellet offisielt heter. Opprinnelig plan var at de første gjestene skulle sjekke inn 1. oktober etter nesten to års byggeaktivitet.

SE BILDENE FRA FESTEN OG GJESTENE

Budsjettrammen var 220 millioner kroner, men sluttsummen ble noen millioner mindre. Nå vurderer styret ved flyplassen å bruke noen av disse pengene til å bygge en vinterhage på hotellet.

– Styret har vurdert noen planer for en vinterhage på rundt 140 kvadratmeter, og mest sannsynlig går vi i gang med bygging nå i vinter, men den endelig avgjørelsen er enda ikke tatt, sier lufthavnsjef Lasse Bardal i Avinor til Reiselivsavisen.no.

trondheim14

Hotelldirektør Olav Langli (t.v) ved Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport smilte stolt i bakgrunnen på sin egen åpningsfest, ettersom sjefen for Rezidor i Belgia, Kurt Ritter (t.h) tok turen til Norge. Foto: Oliver Orskaug

Som ved Oslo lufthavn, Gardermoen, ligger Radisson Blu’s nye hotell ved flyplassen i Trondheim bare noen hundre skritt fra avgang- og ankomsthallen.

I sin tale de vel 350 gjestene sammenlignet Marvin Wiseths Trondheim havns betydning for byens utvikling fra 1700-tallet, og sa at i vår moderne tid så er det lufthavnen som spiller denne rollen for regionen.

SE BILDENE FRA FESTEN OG GJESTENE

I skrivende stund har Trondheim lufthavn, Værnes, 14 ruter til utlandet og 31 ruter totalt. Neste sommer åpner Icelandair en rute til Islands hovedstad.

Radisson Blu sikter seg også inn mot kurs- og konferansemarkedet nå som de har fått hotell ved flyplassen.

Hotellet har inngått et samarbeid med Rica Hell Hotel, som ligger noen hundre meter unna. Dette hotellet har store møteromsfasiliteter og sammen med rommene på Radisson Blu kan de gjennomføre konferanser for opp mot 500 deltagere som trenger overnatting.

Etter hva Reiselivsavisen.no forstår, har de to hotellene allerede sikret seg noen konferanser som ville endt på Østlandet, hadde det ikke vært for den utvidede romkapasiteten. Radisson Blu har 180 rom ved flyplassen.

SE BILDENE FRA FESTEN OG GJESTENE

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: