Brustad gir seg som reiselivsminister

brustad01

Brustad kan bli erstattet av Giske når hun nå gir seg som reiselivsminister.

Statsråd Sylvia Brustad går ut av regjeringen og dermed får norsk reiselivsnæring en ny reiselivsminister å forholde seg til.

Stalltipsene blant journalister som følger regjeringskabalen tett mener Trond Giske blir ny næringsminister. Han leder i dag Kirke- og kulturdepartementet.

Brustad er den tredje reiselivsministeren siden Stoltenberg og den rødgrønne regjeringen kom til makten i 2005.

Før Brustad var det Dag Terje Andersen som var nærings- og handelsminister, statsrådsposten som også har det øverste politiske ansvaret for reiselivet i Norge.

Dag Terje Andersen erstattet Odd Eriksen som i dag er fylkespolitiker i Nordland, en statsråd som ikke fikk de beste skussmål av reiselivsindustrien etter sin regjeringstid.

Brustad har i løpet av sitt år som reiselivsminister fulgt opp regjeringens nasjonale reiselivsstrategi som hennes forgjenger lanserte.

Hun fikk dermed flere operative reiselivsoppgaver, og iverksatte innmeldelsen av Norge i Verdens turistorganisasjon (UNTWO), samt opprettet strategisk råd for reiseliv. Hun besluttet også at Fjord Norge AS skulle få status som Norwegian center of expertise (NCE).

Brustad gikk sammen med Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i spissen for opprettelsen av destinasjonsselskapet Nordnorsk Reiseliv AS.

Tidligere har samferdselsminister og Sp-leder Liv Signe Navarsete uttalt at hun kunne tenke seg å styre reiselivet politisk, men på grunn av Innovasjon Norges tette bånd til Nærings- og handelsdepartementet er det svært utenkelig at reiselivsansvaret flyttes til et annet departement.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: