Gigantskip kan bli endret i siste liten

oasisifinland01

Konstruksjonen av de to skipene Oasis og Allure of the Seas skjer ved STX Europes verft i Turku i Finland. Foto: STX Europe

I månedsskiftet november/desember er det tid for å dåp og jomfrutur med verdens største cruiseskip, Oasis of the Seas. Skipet settes inn i trafikk i Karibia og billettbestillingene er gode, tross finanskrise.
 
Men Oasis of the Seas vil ikke være alene om å være størst. Et søsterskip, Allure of the Seas er under bygging i Turku i Finland. Arbeidet startet i desember i fjor. Over halvparten av skipet er allerede ferdig, men endringer kan komme.

– På nåværende tidspunkt er Allure of the Seas identisk til søsterskipet Oasis of the Seas, sier toppsjef Adam Goldstein i cruiserederiet Royal Caribbean International.

Det andre skipet settes i trafikk en gang i 2010, og da kan det har blitt foretatt endringer i forhold til Oasis of the Seas.

– Vi har ikke operasjonell erfaring med Oasis of the Seas enda. Vi er veldig spente og optimistiske, men vi må se hvordan skipet fungerer i praksis først. Om vi i løpet av noen måneders drift ser at ting ikke fungerer ordentlig, som ikke har stor betydning for konstruksjonen av skipet, så er det rom for å gjøre noen endringer på Allure of the Seas, sier Goldstein til Reiselivsavisen.no.

– Hva slags type endringer er det snakk om?

– Om vi ønsker å endre temaet i en av de mange restaurantene om bord, så er det mulig.Om vi ønsker å endre Central Park, Boardwalk eller Royal Promonade, så er det vanskeligere. De delene av skipet er så og si ferdig konstruert, sier Goldstein.

Royal Caribbean vil de første driftsmånedene til Oasis of the Seas bruke tiden godt til å foreta markedsundersøkelser og analysere svarene til passasjerer.

– Får vi da tilbakemeldinger som er svært annerledes enn hva vi forventer, vil vi helt klart vurdere hvilke muligheter vi har til å gjøre endringer med Allure of the Seas, sier Adam Goldstein til Reiselivsavisen.no.

Cruiseskipet på 361 meter har 16 dekk og en passasjerkapasitet på mellom 5400 om det bor to personer i hver lugar.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: