Ving og Brussels Airlines satser på Afrika

gambia01

Strendene i Gambia er det lite å utsette på. I fjor vinter dro 4000 nordmenn til disse strendene med Ving. Foto: Ving Norge

I to år har Ving sendt nordmenn til Gambia i Afrika vinterstid, men produktet har aldri kastet av seg økonomisk.

I år kunne det vært slutt, men i stedet har Ving gått i kompaniskap med Brussels Airlines som flyr til Gambias hovedstad Banjul fra Oslo via Belgias hovedstad.

Det er både fordeler og ulemper med å bruke rutefly i stedet for en chartret maskin.

– Det blir slutt på restplasstilbudene, som i fjor gikk for så lavt som 2000 kroner for en ukes opphold i Gambia, sier salgsdirektør Christian Grønli i Ving til Reiselivsavisen.no.

Charterpakken blir fort litt dyrere også, kanskje så mye som 1500 kroner pr pax, i tillegg til at Ving erfaringsmessig alltid selger færre reiser til destinasjoner med rutefly enn chartermaskiner.

Hvor mange færre som vil reise i år vet ingen enda, men i fjor vinter sendte Ving rundt 4000 personer til Gambia.

– Selv om billettsalget blir mindre, gir løsningen med rutefly kundene større fleksibilitet med tanke på avreisetidspunkt og hvor lenge de ønsker å være borte, sier salgsdirektøren i  Ving.

Før hadde Ving en avgang i uken, mens nå kan man velge mellom tre ukentlige avganger.

janottohermansen01

Jan-Otto Hermansen i Brussels Airlines Norge er svært fornøyd med et samarbeid med Ving. Foto: Oliver Orskaug

Det er ikke mange flyselskap fra Europa som fly til Gambias kyst. Spaniair og svenske Viking Airlines har en rute, i tillegg til en rekke turoperatørers egne maskiner.

– Behovet for regulær ruteforbindelse til Gambia er begrenset. Det gjør det ekstra hyggelig at Ving finner det interessant å samarbeide med Brussels Airlines til denne eksotiske destinasjonen i Afrika, sier daglig leder for flyselskapet i Norge, Jan-Otto Hermansen til Reiselivsavisen.no.

Årets Gambia-sesong starter 29. oktober og varer til 15. april neste år. Brussels Airlines legger opp til avreise fra Oslo på torsdager med avgang 06.40 fra Oslo og ankomst i Afrika 18.35 lokal tid. Ventetiden i Brussel på vei ned blir ca to og en halv time.

Selv om det nå blir et flybytte i Belgia, er ikke flytiden særlig lenger enn før. Da måtte nemlig chartermaskinen mellomlande på Gran Canaria for å tanke.

Reklamer

2 kommentar

  1. hvorfor rejser de ikke bare til Tenerife, De kanariske Øer – så ved man hvad man får. De er tilmed det billigste sted at blive gift og holde fest siger statestikken.

  2. Vi var der i fjor desember, fikk ett tilbud på 1 uke for 12 400 kr hele familien på 4. Vi hadde det fantastisk. Leide oss lokal guide med sjåfør, koste oss på stranden og på hotellet. Ulempen med Gambia er alle «Bumsterne» som nærmest overfaller deg med engang du går ut av hotellet. Men det hjelper å være avvisende selv om de kan følge etter deg i flere km.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: