Flere nordmenn fløy Widerøe i sommer

Hver eneste sommer settes billettsalget til Widerøe under press fordi mange forretningskunder drar på ferie og ikke flyr i jobbsammenheng.

Flyselskapet har løst dette ved å opprette ruter til Bornholm og andre feriesteder, med stor suksess. En annen løsning har vært å selge såkalte Norge Rundt-billetter i ni sommerrolige uker.

Med en slik billett i hånden kan man fly Widerøe til man stuper i løpet av 14 dager. Billigste billett er 3000 kroner.

I år var verden rammet av finanskrise. Dermed var det ventet at nordmenn ville feriere mer i eget land, og det har de gjort i følge statistikkene som er offentliggjort i høst. Også Widerøes tall viser den samme trenden.

I fjor ble nemlig to av ti Norge Rundt-billetter kjøpt av nordmenn, mens i år har denne andelen økt til seks av ti. Ellers var det flest spanjoler, briter, tyskere og amerikanere som kjøpte Norge Rundt-billettene.

Samtidig har denne billettypen opplevd et mersalg totalt sett på 130 prosent, sammenlignet med sommeren 2007, ifølge Widerøe. Etter hva Reiselivsavisen.no forstår, solgte Widerøe rundt 400 Norge Rundt-billetter i år.

– Gjennomsnittskunden fløy seks strekninger med billetten og destinasjonene Svolvær og Brønnøysund var mest populære, sier salgsleder Kristin Gaustad i Widerøe, som har ansvar for det innkommende markedet.

Widerøe vil gjenta Norge Rundt-produktet neste år, med salgsstart 1. november i år.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: