Endret ordlyd om Hurtigruten fra regjeringen

hurtigruten01

Hurtigruten er nevnt i den nye Soria Moria-erklæringen, men ikke i like konkrete vendinger som i den forrige erklæringen for fire år siden. Foto: Oliver Orskaug

I går la den rød-grønne regjeringen frem sin erklæring for en politisk plattform for de neste fire årene. Dokumentet er kjent som Soria Moria 2-erklæringen.

Regjeringen går i dokumentet inn for å opprettholde Hurtigruten i neste stortingsperiode, men de tre regjeringspartiene er langt vagere med konkrete løfter for de fire neste årene, i forhold til hva de lovet i 2005.

Da het det at de rød-grønne ville opprettholde Hurtigruten som et enhetlig transporttilbud med daglige, helårlige seilinger på hele distansen Bergen – Kirkenes.

I erklæringen som ble presentert i går heter det kort og godt at regjeringen vil opprettholde Hurtigruten.

Kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten setter pris på at selskapets kystrute er tatt med i Soria Moria 2, selv om ordlyden nå er kortere enn sist. Han er ikke bekymret for at mangelen på løfter og konkretisering i denne erklæringen betyr endret politikk fra regjeringens side.

– Statsråden bekreftet helgen før valget at et nytt anbud med nye kriterier vil sendes ut i høst, og statsråden sa da at man vil fortsette med samme seilingsmønster som i dag, med 34 havner og 11 skip, sier Norum.

– Så den endrede og forkortede teksten i Soria Moria 2-erklæringen bekymrer ikke Hurtigruten?

– Nei, den gjør ikke det, selv om vi har registrert endringen sier Norum.

I løpet av siste stortingsperiode ba Hurtigruten om en reforhandlingav kontrakten med staten på grunn av endrede vilkår og en kraftig økning i drivstoffprisene.

Blant annet ønsket Hurtigruten færre anløp, noe regjeringen ikke ønsket. Enden på visa ble at Hurtigruten blant annet fikk kompensert noen av sine økte utgifter knyttet til anbudsavtalen med staten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: