BA kutter 1700 stillinger i kabinen

Pengene renner fortsatt ut i British Airways, selv om belegget de siste månedene har bedret seg.

Ledelsen opplyser at selskapet er i en alvorlig økonomisk situasjon. Nå går den til et nytt drastisk innsparingstiltak for å få flyselskapet på vingene igjen.

Etter ni måneders samtaler med fagforeninger beslutter BA-ledelsen å kutte 1000 faste stillinger i kabinen, samt innføre rotasjonsordninger for de som ønsker å jobbe deltid i påvente av bedre tider i luftfarten. 3000 ansatte har gått med på en slik ordning.

På en rekke ruter flyr British Airways i dag med flere kabinansatte enn de strengt tatt er pålagt av myndighetene.

For å spare penger er det besluttet å redusere antall kabinansatte med én person på de flygningene man kan, uten å bryte sikkerhetskravene. Lønnsfryspolitikk innføres også.

De samlede tiltakene som nå gjennomføres tilsvarer en nedbemanning på 1700 ansatte. I dag har British Airways 14 000 ansatte som jobber med det som omtales som kabinrelatert arbeid.

– Uten disse tiltakene vil vi fortsette å tape penger for hver måned som går. Det er essensielt at vi makter å drive mer effektivt om vi skal overleve som selskap i det lange løp, opplyser selskapet i en uttalelse.

I fjor tapte British Airways penger for første gang, og selskapets ledelse regner med at det vil skje i år også, ettersom omsetningen har falt og yielden er under konstant press.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: