Skandalerammet reiselivsminister på siste verset

turistminister01

Barbara Follett fikk ikke det sortiet på sin politiske karriere som hun kanskje hadde sett for seg. Hun har måtte svare for bruk av offentlige midler på private tjenester, og tar ikke gjenvalg.

Britenes nylig avgåtte reiselivsminister, Barbara Follett, varsler på sin egen nettside at hun ikke tar gjenvalg ved neste parlamentsvalg i Storbritannia.

I en alder av 66 år vil hun trappe ned sitt politiske engasjement og konsentrere seg mer om familien sin.

For noen uker siden ble Follett forflyttet til et annet og mindre utsatt ansvarsområde, og hennes forgjenger Margaret Hodge overtok arbeidet som reiselivsminister igjen.

Barbara Follett var en av mange politikere som fikk mye å svare for i vår, da avisen The Telegraph avslørte britiske folkevalgtes private pengebruk av offentlige midler.

Ifølge avisen hyret Follett private sikkerhetsvakter for 25 000 pund. De sørget for å bedre sikkerheten rundt turistministerens hjem i Soho i London. Hun forsvarte pengebruken med at hun ikke følte seg trygg når hun var i London og Soho, som ikke er hennes hovedbosted.

Samtidig har Follett ansvar for å overbevise utlendinger om at nettopp London er stedet å legge storbyferien til – en by hun selv tydeligvis ikke føler seg trygg i.

Follett, som er gift med den verdenskjente forfatteren Ken Follett, er godt for flerfoldige millioner og paret har en rekke hus rundt om i verden. Hun har opplyst at hun vil tilbakebetale pengene hun belastet skattebetalerne.

Hodge som nå har overtatt for Barbara Follett, får noen utfordrende oppgaver fremover. I 2012 arrangerer London sommer-OL. Visit Britain har opplevd kostnadskutt etter finanskrisens inntreden. Blant annet er hovedkontoret flyttet til mindre lokaler og organisasjonen har nå færre ansatte enn tidligere.

I tillegg har Visit Britain en ganske så fersk leder på plass, etter at Tom Wright trakk seg fra jobben i fjor.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: