Choice overtar Radisson Blu i Fredrikstad

I februar 2007 åpnet Radisson Blu, dengang SAS, et nytt prestisjehotell i Fredrikstad.

Byen kunne fra før bare skilte med ganske så slitte Hotel City et steinkast unna og Victoria Hotel. Det nye hotellet kostet 350 millioner kroner å bygge og overgikk byens overnattingssteder med stor margin.

Før Radisson kom til Fredrikstad var ingen hotellkjeder synlige i byen, tross størrelsen. Det eneste var Rica som samarbeidet med Hotel City.

Nå, knappe to og et halvt år etter at Radisson var på plass, overtar Choice Hotels det nye hotellet. Skiftet skjer allerede fra 1. oktober og hotellet endrer navn til Quality Hotel Fredrikstad.

radissonchoice01

Radisson Blu pakker ned i Fredrikstad etter vel to og et halvt års virksomhet. Nå monteres logoen til Choice Hotels opp på hotellveggen i stedet. Foto: Oliver Orskaug

Hotellet har 172 rom og konferansekapasitet på 450 personer. Radisson Blu har ikke eid hotellet, men bare hatt en managment-avtale med eierne Terje Høili og Arvid Ryen gjennom selskapene Lykkeberg Hotel Drift AS og Lykkeberg Holding AS. De to har tapt millioner på hotellinvestering i Plankebyen.

Petter Stordalen har personlig vært i Fredrikstad og sett på hotellet, samt hatt samtaler med eierne. Choice kjøper ikke hotellet, men inngår en langsiktig driftsavtale og leiekontrakt på 20 år med byggets eiere.

På grunn av situasjonen de har havnet i med millionunderskudd, har Choice mest sannsynlig forhandlet frem en god pris.

Choice-direktør Torgeir Silseth legger ikke skjul på at det er en del utfordringer Choice må ta grep om fremover for å skape lønnsomhet i Fredrikstad, men mener det er fullt mulig.

Hotellet i Fredrikstad har en stor restaurant, en bar i toppetasjen med utsikt over byen og sjøen, samt en kuriositet i Norges lengste peis på 4,2 meter. Den største suiten ved hotellet er på 100 kvadratmeter.

Denne høsten starter også Ryanair sine flygninger til Moss lufthavn, Rygge, noe som gjør hotellet  i Fredrikstad mer interessant for tilreisende.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: