• Følg Reiselivsavisen i sosiale medier

 • 6 mest leste saker

 • september 2009
  M T O T F L S
  « aug   okt »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Reklamer

Politiet setter hotellranene i sammenheng

De samme ranerne kan stå bak ett eller flere av de fem hotellranene  i Oslo. Det opplyser stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon i Oslo til Reiselivsavisen.no.

– Våre etterforskere har sikret en rekke tekniske spor etter ranene.  Funnene analyseres og kan si noe om det er en sammenheng, sier Hansen.

I tillegg til tekniske spor har politiet også merket seg at del likheter ved ranene. Det er først og fremst fremferden til ranerne som har interessert politiet. 

Ranerne har vært maskerte, det har vært to ransmenn, det er truet med våpen og ansatte og kunder er blitt truet ned på gulvet under ranet. I tillegg har alle ranene skjedd om natten og mobiltelefoner er stjålet ved minst to ran, i tillegg til pengeutbytte.

På et møte i regi av NHO Reiseliv i dag, orienterte politiet om arbeidet sitt og hvilke sikkerhetstiltak hotellene kan iverksette.

Blant annet kan det installeres kasser med tidslås, slik at ranere blir oppholdt. Flere hoteller bør montere høydemålere ved utgangsdørene med fargekoder og man bør vurdere om inngangsdørene skal være stengt om natten.

Regionsjef Ingvild Eriksen i NHO Reiseliv Oslo og Akerhus liker ikke utviklingen hun ser. Bare siden juli har det vært fem hotellran i Oslo.

– Vi har ikke opplevd dette før og det er svært ubehagelig. Vi har nå fått råd om en rekke strakstiltak som vi vil anbefale hoteller i Oslo å følge opp, sie Eriksen til Reiselivsavisen.no.

Selv om situasjonen med ran av hotellresepsjoner nattestid er ny for overnattingsnæringen i Oslo, så er det en del hoteller som er sikret.

– Hvor mange det er snakk om vet jeg ikke, men jeg vet at flere hoteller allerede har sikkerhetstiltak på plass, sier Eriksen.

Et 20-talls hoteller og rundt 50 personer deltok på ransseminaret i Oslo i dag.

Ranene startet i juli i år. Slottsparken Apartments, som tilhører Thon Hotels er ranet to ganger. Deretter ble Thon Hotel Munch ranet, før Rica Helsfyr Hotel opplevde det samme. Og i natt ble det lille selvstendige hotellet Hotell Carlton i Parkveien ranet.

Alle ranene har skjedd innenfor et lite geografisk område i Oslo sentrum, med unntak av ranet ved Helsfyr.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: