Beleggsrekord det er vanskelig å slå

Jo bedre belegg, jo mer penger blir det i kassen for overnattingsbedrifter. Anker Hostel i Oslo kan ikke klage over sine augusttall.

– 99,5 prosent av alle sengene ble solgt forrige måned, sier markedsdirektør Ronny F. Sandvik til Reiselivsavisen.no.

Nå pleier august alltid å være bra for hostelet, og for to år siden hadde de et belegg på 99,9 prosent, men da hadde de færre senger å tilby. Derfor ser Sandvik på augustresultatet i år som en større bragd.

Hostellet i Oslo sentrum tilbyr 2-, 4-, 5- og 6-mannsrom. Prisen varierer fra 205 kroner for en seng på seksmannsrommet til 540 kroner for et dobbeltrom. Om én eller to personer overnatter i dobbeltrommet spiller ingen rolle for prisen.

Kundene må re opp sengene selv og kan leie sengetøy for 50 kroner. Leien varer for hele oppholdet så lenge du ikke ønsker sengetøyet vasket.

Rommene derimot vaskes hver dag og det er gratis trådløst internett i resepsjonen og noen rom. I tillegg koster frokost 55 kroner.

De to siste årene har Anker Hostel hatt et snittbelegg på 88 prosent på årsbasis. Så langt i år ligger de an til et belegg på 85 prosent, men antall senger er utvided.

– I første halvdel av august hadde vi 510 senger i døgnet, men siden vi leier ut noen studenthybler om sommeren ble tallet redusert til 205 mot slutten av august, sier Sandvik.

Anker Hostel eies og drives av Stiftelsen Anker Studentbolig og Hotel. I tillegg leier stiftelsen ut næringslokaler og de driver Best Western Anker Hotel. Alle foretakene er med å finansierer driften av utleieboligene for studenter.

For tiden oppfører stiftelsen et nytt konferansehotell med 100 rom som et påbygg til dagens 14 etasjer høye hotell. Reiselivsavisen.no skrev nylig om hotellplanene i Oslo sentrum.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: