Fristet med franske reisemål i Oslo

franskworkshop02

Salgssjef Laetitia Bourbier forsøker å få nordmenn til å reise til Evian Royal Resort, ikke langt fra Sveits og Geneve. Foto: Oliver Orskaug

28 utstillere fra Frankrike var i Oslo denne uken for å selge franske feriemål til norske reiselivsbedrifter. Vert for messen fra Frankrikes Turistkontor i Norge.

Som de fleste andre land har også Frankrike opplevd at utenlandske turister har blitt færre i år. Noe av svikten er kompensert av flere franskmenn som ferierer i eget hjemland.

Paris og Rivieraen har vært nordmenns favoritt i en årrekke, og selger seg selv. Men to andre destinasjoner opplevde økt interesse fra norsk reisebransje under messen. Kanskje kan de seile opp som nye franske fristelser i årene som kommer.

Standen til Normandie var godt besøkt. En kø av interessenter opplevde også representanten fra Alsace, som ligger i grenseområdet mot Tyskland og Sveits.

franskworkshop01

Sissel Dahl Nielsen (t.v) leder Frankrikes Turistkontor i Norge. Helle Andersen promoterer Frankrike mot dansker og hjalp til under salgsmessen i Oslo. Foto: Oliver Orskaug

Salgssjef for gruppe- og konferansegjester, Laetitia Bourbier, forsøkte å lokke norske reiselivsagenter til Evian Royal Resorts stand.

Den 170 mål store eiendommen rommer to luksushotell og 23 møterom. 1500 konferansedeltagere kan benke seg sammen i et stort auditorium samtidig.

Foruten overnatting, spisesteder og konferansemuligheter, er Evian Royal Resort kanskje mest kjent for sine golfanlegg. Årets høydepunkt er Evian Masters hvor Susann Pettersen ikke har gjort det så verst. Banen er åpen for hotellets gjester.

– Vi har en del individuelle norske turister som gjester, men nå skal vi forsøke å få større eller mindre grupper til å legge møter hos oss, sier Laetita Bourbier til Reiselivsavisen.no.

Korsika ønsker også flere nordmenn på besøk. To representanter fra øya i Middelhavet hadde tatt turen til Oslo.

– Interessen for Korsika er stort blant nordmenn, det vet vi. Problemet er at det er vanskelig med flyforbindelse fra Norge, og dermed velger mange å reise andre steder, sier markedssjef for de to flyplassene på øya, Chantal Boquel.

Rundt 50 representanter fra norsk reiselivsnæring møtte opp for å lære mer om franske reisemål, og for å ha samtaler om samarbeid med franske selskaper for 2010-sesongen.

– Vi er svært fornøyd med oppmøtet. Det var langt flere tilstede enn forrige gang vi arrangerte en lignende workshop, sier Frankrikes reiselivssjef i Norge, Sissel Dahl Nielsen til Reiselivsavisen.

Minimessen er en del av en firedagers nordisk turné, hvor også Helsinki, Stockholm og København ble gjestet.

franskworkshop03

Héléne Fertin fra turistkontoret på Korsika forsøker å overtale daglig leder Kjell Inge Jegerud i FellesReiser på Jessheim til å selge øya til sine kunder. Foto: Oliver Orskaug

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: