Choice kjøper mer i Sverige

copperhill01

Med nærhet til skibakkene i Åre, håper Choice at kjøpet av luksushotellet skal bli en suksess. Foto: Copperhill Mountain Lodge

Hotellgruppen Choice har gjort hva de selv betegner som et varp i Sverige. Etter uker med spekulasjoner er det nå klart at den norske hotellkjeden har sikret seg Copperhill Mountain Lodge i Åre.

Og prisen kan ikke Choice klage på. De fikk hotellanlegget på 20 000 kvadratmeter til en fjerdedel av prisen det kostet å oppføre hotellet, som åpnet i fjor vinter.

Kjøper er Home Properties AB, mens driften av anlegget utføres av Choice Hotels Scandinavia.

Prislappen for hotellanlegget i Sverige er 200 millioner svenske kroner. 190 millioner er selve kjøpesummen, mens 10 millioner kroner skal brukes til utbedringer og ferdigstillelse. Utbyggingskostnadene var opprinnelig på 750 millioner svenske kroner.

Home Properties har vært i budkamp om hotellet med den svenske forretningsmannen Ranny Davidoff, men det var Choice-systemet som trakk det lengste strået.

Hotellets opprinnelige eiere har slitt med dønninger fra finanskrisen. En rekke underleverandører har ventet på sine oppgjør og eierne måtte be om gjeldsforhandlinger tidligere i år. Disse vil nå bli tilbudt et oppgjør, men mindre enn hva de har utestående.

I sommer døde også en av hovedeierne av hotellet, noe som førte til at salgsprosessen tok noe lenger tid enn først forventet.

Hotellet har 112 rom og en sengekapasitet på 600. Det er spa, gourmetrestaurant, champagnebar og afterski i anlegget. Hotellet er koblet til de 102 nedfartene i Åre gjennom et eget skitrekk fra hotellet.

Kjøpet er det andre på kort tid i Sverige. Tidligere i sommer sikret Choice Hotel Scandinavia seg kjeden Nordic Light Hotel i Stockholm.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: