Lasse Hjorthen selger USA igjen

De ledende reisearrangørene USA Spesialisten og Nordmanns-Reiser får igjen konkurranse fra Lasse Hjorthen.

Han eide og drev Flyaway Tours i en årrekke, inntil selskapet gikk konkurs i fjor på grunn av likviditetsproblemer.

hjorthen01

Lasse Hjorthen (57) er glad for å drive med det han kan best, nemlig å selge reiser til USA. Foto: Oliver Orskaug

Nå har Hjorthen slått seg sammen Christian Weiseth som driver Reiseland Gruppen. De to lanserer nå varemerket America Tours, og skal selge reiser til USA, Canada, Karibia og cruise.

– Det er deilig å begynne å jobbe igjen. Siden konkursen i fjor har jeg hatt det ganske tøft i perioder og fått beskjed om å ta det med ro, men nå opplever jeg en ny vår og er full av energi. Jeg er gira på å selge reiser til USA igjen, sier Hjorthen til Reiselivsavisen.no.

57-åringen har alltid jobbet med reiseliv. Første bekjentskap med reiselivsindustrien stiftet han som 16-åring gjennom en sommerjobb på turistkontoret i Mo i Rana. Siden utdannet han seg innenfor reiseliv på høgskolenivå og han har studert markedsføring.

Interessen for Nord-Amerika oppsto for snart 30 år siden og i 1993 så Flyaway Tours dagens lys. Jobben i selskapet medførte mye reising til statene. Hjorthen mangler bare en håndfull stater før han kan si at han har vært over hele USA.

I Reiseland Gruppen får Lasse Hjorthen ansvar for å bygge opp et av selskapets tre varemerker. Han får ansvaret for America Tours, mens de øvrige varemerkene er Fotball-Norge og Reiseland Gruppen.

Med seg på laget får Hjorthen også Anja Breistrand som tidligere har jobbet i USA Spesialisten.

– Hvordan kom samarbeidet med Christian Weiseth og Reiseland Gruppen i stand?

– Selv om vi begge har jobbet med reiseliv og drevet hvert vårt reisebyrå, møttes vi faktisk første gang i våres på et arrangement i regi av Icelandair. Vi fant fort tonen og snakket litt om bransjen generelt og det jeg hadde drevet med.

Kjemien mellom de to var god og Hjorthen og Weiseth ble raskt enig om å møtes igjen. Det var da idéen om å utvide Reiseland Gruppen med varemerket America Tours ble skapt.

I motsetning til tradisjonelle reisebyråer skal Lasse Hjorthen jobbe mer aktivt med å selge reiser til USA til allerede eksisterende kunder, men også til nye kunder man oppsøker. Han skal også se på pakkeløsninger og forsøke å få andre reisebyråer til å selge Reiseland Gruppens reiser.

Det skal satses på cruise, USA, Canada og feriemål i Karibia. Reiseland Gruppen har allerede en stor sportsinteresserte kunder gjennom Fotball-Norge. Dette skal videreutvikles.

– Vi skal tilby pakker med hockeykamper, amerikansk fotball, golf og andre idretter. Kanskje til og med reiser til Los Angeles for å se David Beckham, sier Hjorthen.

– Lasse Hjorthen er en kapasitet på reiser til Nord-Amerika og vi er glad vi har fått ham med på laget, sier Christian Weiseth, daglig leder og eier av Reiseland Gruppen.

I Bergen sitter daglig leder Carl-Erik Anfindsen i Nordmanns-Reiser, en av de største på reiser til Nord-Amerika. Han ønsker Lasse Hjorthen velkommen tilbake i bransjen.

– Vi har levd med konkurranse i alle år, ikke bare på USA og fra Lasse, men fra andre selskaper som selger cruise, reiser til Sør-Amerika og skiferier. Vi skal fint klare å leve med enda mer konkurranse, sier Anfindsen til Reiselivavisen.no.

reiselandansatte01

Reiseland Gruppen har ekspandert kraftig. Fra to ansatte er de nå mange flere. Les mer hvem dem er karrierespalten til Reiselivsavisen.no. Foto: Oliver Orskaug

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: