Stanset kartelletterforskning av Norwegian

Flyselskapene Norwegian og Sterling kom i myndighetenes søkelys etter at de to selskapene innledet et codeshare-samarbeid om ruter til København fra Oslo og Stockholm, samt på ruter til destinasjoner i sør-Europa.

Det noe uvanlige med avtalen var at man ikke delte trafikk ut fra samme flyplass, men fra to ulike flyplasser, i to ulike land og til forskjellige destinasjoner.

Avtalen ble offentliggjort på en finanspresentasjon sommeren 2008 og skulle gjelde fra 15. september samme år. Avtalen ble også oversendt konkurransemyndighetene til orientering.

Så noen dager før samarbeidet skulle starte, troppet granskere fra konkurransemyndighetene i Norge og Danmark opp på hovedkontorene til selskapene.

En rekke ansatte ble intervjuet og tilsynets folk fikk med seg ytterligere dokumenter som kanskje kunne forklare nærmere avtalene som var inngått. Både Sterling og Norwegian mente de hadde rent mel i posen.

Før etterforskningen var ferdig gikk Sterling konkurs, og samarbeidsavtalen var dermed historie. Likevel la ikke Konkurransetilsynet saken på is.

– Det er ingen automatikk i at vi legger vekk saken selv om en av de to partene er konkus, sa seksjonssjef Jostein H. Solberg i Konkurransetilsynet etter Sterling-konkursen.

Nå har derimot tilsynet kommet til at videre undersøkelser i saken neppe hadde avdekket ulovlige handlinger som kunne ført til reaksjoner fra konkurransetilsynets side, melder nettstedet E24.no.

Norwegian har fått tilbake dokumentene de ga fra seg til tilsynet i september 2008, og flyselskapet opplyser til E24.no at de er fornøyd med at mistanken om kartellvirksomhet er lagt til side.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: