14 vil ha jobben som reiselivsdirektør

Om ikke lenge besettes den nye stillingen som administrerende direktør for Nordnorsk Reiseliv AS.

Stillingen har blitt omtalt som den viktigste reiselivsstillingen i Nord-Norge, og en av de mest spennende i norsk reiseliv på lang tid.

Søkerlisten som Reiselivsavisen.no har fått tilgang til, viser at 14 personer har lyst på jobben som reiselivsdirektør i nord.

Flere av søkerne har både lederbakgrunn og erfaring fra reiselivsbransjen. Det trengs. Selskapet personen skal lede vil ha en omsetning på 50-60 millioner kroner årlig og et tjuetalls ansatte.

Blant søkerne finner man Rune Kufaas fra Tromsø. Han er i dag distriktssjef i flyselskapet Widerøe, med ansvar for selskapets virksomhet i Nord-Norge.

En tidligere kollega av Kufaas har også søkt stillingen som reiselivsdirektør. Per Gunnar Pedersen sluttet i sommer som administrerende direktør i IT Partner AS i Bodø. Han var i stillingen i nesten to år. Før det har han arbeidet ni år i Widerøe som driftssjef og for Norsk Helikopter i Stavanger.

En av oppgavene for Nordnorsk Reiseliv blir å lokke flyselskaper til å åpne direkteruter fra utlandet til Nord-Norge. Da kan erfaring og kontaktnett fra flybransjen og Widerøe være god å ha.

siljebrandvoll01

Silje Brandvoll har knapt blitt varm i stolen som reiselivssjef i Nordland. Nå vil hun bli reiselivsdirektør for hele Nord-Norge. Foto: Nordland Reiseliv

De tre fylkesreiselivsselskapene for Finnmark, Troms og Nordland skal integreres i Nordnorsk Reiseliv AS som avdelingskontorer. Dermed vil reiselivssjef Silje Brandvoll i Nordland Reiseliv AS måtte rapportere til sin nye sjef.

Men, den nye sjefen kan bli henne selv. Hun har nemlig søkt stillingen som reiselivsdirektør i Nordnorsk Reiseliv. Om hun får jobben, blir det er raskt karriereskifte. Hun begynte nemlig i jobben som reiselivssjef i Nordland så sent som 1. mars i år.

Før det har hun jobbet i London for frisørkjeden Nikita og deltok i oppbyggingen av kjedens mange satsningsområder.

Brandvolls sterke side er markedsføring. Hun har bachelor i internasjonal markedsføring og en master i markedsføring med fordypning i Service Marketing.

En annen kandidat med reiselivsbakgrunn er Kristin Lockertsen Pettersen. Hun vil bli reiselivsdirektør og er i dag engasjert som leder i Tromsø Vandrerhjem. I tillegg er hun varamedlem til styret i Tromsø Arbeiderforening.

pedersen01

Steinar Pedersen vil gå fra medisin til reiseliv. Foto: Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin

To av søkerne har bakgrunn fra helsesektoren. Torfinn Hansen er en av dem.

Han er i dag direktør for legemiddelfirmaet Wyeth i Oslo, som utvikler, markedsfører og selger reseptbelagte og reseptfrie medisiner.

Steinar Pedersen i Tromsø er utdannet lege og leder Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin, som ligger under Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Ifølge CVen hans har han ingen bakgrunn fra reiselivsindustrien, men han har solide lederegenskaper.

Siste spennende navn på den offentlige søkerlisten er Knut Brinchmann.

Han er i dag direktør for Papirbredden Innovasjon AS i Drammen. Dette selskapet jobber med å bistå næringsliv og offentlig forvaltning i innovasjonsarbeid og næringsutvikling.

Brinhcmann har stiftet bekjentskap med reisesektoren på flere måter, blant annet ved å bistå Destinasjon Geilo og Hol kommune med å utvikle et pilotprosjekt for fellesgodefinansiering.

Han har også vært en del av Regionsamarbeidet BTV som har jobbet med reiseliv, samt at Papirbredden Innovasjon samarbeider med Senter for reiseliv ved Høgskolen i Buskerud, og bistår destinasjonsselskaper, kommuner og reiselivsnæringen ved behov.

Nordnorsk Reiseliv AS ble stiftet i sommer og skal eies av både det offentlige og private. De tre fylkesdestinasjonsselskapene i Nord-Norge skal ligge under Nordnorsk Reiseliv AS.

Tanken bak selskapet er å styrke kompetansen, gjennomføringsevnen og markedsføringen av reiselivsprosjekter i de tre nordligste fylkene i Norge.

Selskapet er tildelt et økonomisk springbrett i form av en bevilgning på 50 millioner kroner over statsbudsjettet. Pengene skal blant annet brukes til økt markedsføring av Nord-Norge som reiselivsdestinasjon.

I stillingsutlysningen for direktørjobben står det at Nordnorsk Reiseliv AS skal være selve motoren for utviklingen av reiselivet i Nord-Norge – Svalbard inkludert.

Lederen må koordinere de tre fylkesavdelingene, og få disse til å samarbeide slik at selskapet blir en slagkraftig enhet som øker turiststrømmen til landsdelen og gjør næringen mer helårsbasert.

Av de 14 søkerne er det tre kvinner. Fem av søkerne ønsker ikke sine navn offentliggjort. Det er ventet at navnet på den som får jobben offentliggjøres om kort tid.

Reklamer

Én kommentar

  1. Åååå – Jeg leser med tusen drømmer i magen. Ja, for dette må jo være drømmejobben – selv for en utflyttet nordlending og avgått NAV-leder fra sørlandet – som savner Nord – Norge så det rekker…Og som gjerne skulle hatt en toppjobb innen reiselivet. Men jeg skjønner at den sjansen er gått meg hus forbi.:-)

    Lykke til Silje Brandvoll. Supert at du er kvinne og tusen ganger lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: