Continental økte tross US Airways nye rute

Continental har i fem år vært uten rivaler på Oslo lufthavn, og fløyet direkterute til USA alene. I mai var det slutt. Da kom US Airways inn i det norske markedet med daglige flygninger til Philadelphia, litt sør for New York.

Man skulle tro Continental merket dette på billettsalget, i tillegg til at den økonomiske uroen internasjonalt også har dempet folks reiselyst en smule i år.

Men, Continental har faktisk solgt flere billetter i sommer enn de gjorde i fjor sommer.

– Selv om kapasiteten mellom Norge og USA har økt i år på grunn av US Airways, så har vi opprettholdt salget og faktisk økt belegget vårt med én prosent på våre avganger i sommer, sier salgssjef Tom Grundstad i Continental til Reiselivsavisen.no.

Han sier at snittbelegget i juni og juli har vært over 90 prosent for selskapets avganger fra Oslo, og at flyselskapets kapasitet i år har vært den samme som i fjor.

– Har dere i det hele tatt merket at US Airways er etablert i Norge?

– Jo, det har vi. Siden totalkapasiteten i markedet har økt, har vi ikke hatt den samme inntjeningen som vi kunne ønsket oss. Alene kunne vi nok fått noe bedre priser, sier Grundstad.

Med andre ord er det flypassasjerene som har tjent på at to flyselskap nå flyr til USA fra Norge.

I fjor reiste 214 000 nordmenn til USA, en økning på 41 000 passasjerer fra 2007. I sommer feiret Continental sine fem første år i Norge, og på den tide har de fløyet vel 440 000 passasjerer over Atlanteren fra Oslo.

For noen dager siden opplyste SAS Norge-sjef Ola H. Strand at flyselskapet har planene klare for en USA-rute fra Oslo. De vil derimot ikke bli iverksatt før nye og mer effektive maskiner er på plass, og at de økonomiske problemene i SAS er under kontroll.

SAS fløy i mange år mellom Oslo og New York, men la ned sin direkterute i 2004. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: