27. oktober blir Continental Star Alliance-medlem

Flyselskapet Continental Airlines, som daglig flyr mellom Oslo og New York, blir en del av Star Alliance fra 27. oktober.

I dag er selskapet medlem av flyalliansen Sky Team, men dette samarbeidet avsluttes noen dager forut for overgangen til Star Alliance, opplyser selskapet i en pressemelding.

Continentals fordelskort heter OnePass. Det kan fra den datoen brukes blant annet hos SAS, men også Eurobonus-medlemmer kan bruke sitt kort når de flyr Continental.

– Det er ikke noe problem å bruke allerede oppsparte Eurobonus-poeng på en reise fra Oslo til New York med Continental, sier Eurobonus-sjef Geir Lauritzen i SAS til Reiselivsavisen.no.

Salgssjef Tom Grundstad i Continental sier det er allerede en god del nordmenn som har fordelskortet OnePass. Disse kan fra slutten av oktober ta ut reiser hos SAS, så lenge de ikke flyr innenriks.

– Fordelskort er mye mer utbredt i USA enn i Norge, og OnePass kan man bruke på en rekke andre områder enn hva nordmenn med Eurobonus-kort er vant med, sier Grundstad til Reiselivsavisen.no.

Blant annet kan man samle poeng hos flere hotellkjeder i statene som Eurobonus ikke dekker, men mer spennende er at man kan samle poeng når man handler varer i forskjellige kjøpesentre og andre butikker.

En annen fordel av samarbeidet er at Eurobonus-medlemmer får et enda større nettverk de kan ta ut gratisbilltter på, om de velger å fly Continental.

– De har noen destinasjoner som SAS og de øvrige partnere ikke kan tilby i dag, sier Lauritzen i SAS.

Star Alliance så dagens lys i 1997 da fem flyselskaper gikk sammen, blant andre SAS, Lufthansa og Thai Airways. Continental er verdens femte største flyselskap og blir dermed en av de virkelig store i alliansen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: