• Følg Reiselivsavisen i sosiale medier

 • 6 mest leste saker

 • august 2009
  M T O T F L S
  « jul   sep »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Reklamer

Vil starte ny bussrute fra Oslo til Trondheim

Lavprisekspressen.no har i dag en bussrute mellom Oslo og Trondheim som går gjennom Gudbrandsdalen.

Nå har Unibuss Express, som driver Lavprisekspressen.no, søkt Samferdselsdepartementet om tillatelse til å starte en lignende rute gjennom Østerdalen.

I dag kjører Østerdalsekspressen på denne ruten, men de sliter økonomisk og har varslet rutenedleggelse fra 1. september om de ikke får driftstilskudd fra fylkeskommunene i Hedmark og Sør-Trøndelag.

– Vi har fått 200 000 kroner i støtte fra Hedmark ut året, og i dag eller morgen får vi vite om vi også får midler fra Sør-Trøndelag. Gjør vi det, fortsetter vi å kjøre etter 1. september, sier daglig leder Ole  Holden i Gauldal Billag til Reiselivsavisen.no.

Østerdalsekspressen ble opprettet i 1997 og drives i dag av Gauldal Billag og Østerdal Billag. Det startet med en nattrute, men senere ble trafikken utvidet med både en formiddagsrute og en ettermiddagsrute. I dag er det bare avganger om natten og formiddagen, og reisen tar i overkant åtte timer.

I dag taper Østerdalsekspressen penger. Det er i hovedsak to grunner til dette.

– Vi må kjøre med plassgaranti fordi vi er en del av NOR-WAY Bussekspress. Dermed må ruten ha ekstra busser og mannskap på vakt, selv om trafikken skulle være lav enkelte dager. I tillegg har busselskapet tapt mange kunder til NSB som tilbyr billetter helt ned i 199 kroner mellom Oslo og Trondheim, sier Holden.

Også Trondheim Turbuss vurderer å starte rute gjennom Østerdalen fra Trondheim til Oslo. Selskapet vil ikke kjøre om Røros, men ta raskeste vei ned dalen via Ulsberg, Elverum, Stange og Oslo lufthavn. Selskapet fikk konsesjon i 2003, men har ikke tatt den i bruk.

Østerdalsekspressen har sagt at de kan drive ruten videre, men da trenger de offentlige tilskudd på 1,5 millioner i året. I dag er det bare to av 35 ruter under NOR-WAY Bussekspress som ikke mottar tilskudd. Den ene er Sørlandsekspressen og den andre er Østerdalsekspressen.

Reklamer

Én kommentar

 1. Håper dere kommer i gang med ny bussrute! Mvh Mascus Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: