Vil satse 10 milliarder på reiseliv

Valgkampen er her og Senterpartiet er nok det partiet som går inn for det sprekeste valgkampløftet når det gjelder norsk reiseliv. Regjeringspartiet vil bruke ti milliarder kroner på å bygge infrastruktur for reiselivsnæringen.

I sitt handlingsprogram for 20o9-2013 vil partiet opprette et nordområdefond på 100 milliarder kroner og ti prosent av disse pengene skal brukes på reiselivsnæringen i de tre nordligste fylkene. Pengene skal fordeles over ti år med én milliard i året.

– Man er nødt til å bruke store penger for å bygge opp noen fyrtårn som generer såpass med trafikk at man kan etablere flere helårige arbeidsplasser i reiselivsnæringen i nord, sier Senterpartiets 1. kandidat for Troms Irene Lange Nordahl til Reiselivsavisen.no.

sptromslahnstein01

1. kandidat i Troms, Irene Lange Nordahl (t.h) har med seg statssekretær Erik Lahnstein i Samferdselsdepartementet på idéen om et flyrutefond og milliarder til reislivet i nord. Foto: Senterpartiet

Ifølge NHO Reiseliv var det 17 155 årsverk direkte sysselsatt i reiselivet i Finnmark, Troms og Nordland i 2007. Dette tallet vil Lange Nordahl øke.

Engasjementet for reiselivsnæringen har Senterparti-politikeren fått etter å ha jobbet tett med regional næringspolitikk i Troms.

– Reiselivsnæringen i nord har kjempepotensial, men man må jobbe hardt og mer strukturert, sier Sp-politikeren.

De ti milliardene vil hun bruke på å bygge infrastruktur tilknyttet destinasjoner i Nord-Norge. Hun viser blant annet til Målselv Fjellandsby, som har brukt store midler for å tilrettelegge for turisme og mener at myndighetene må være med å plukke opp regningen.

I tillegg til en milliard i året til infrastruktur, vil hun ha offentlige midler for å bygge opp et flyrutefond. Pengene skal brukes til markedsstøtte slik at flyselskap lettere kan satse på direkteruter til Nord-Norge.

– Er Senterpartiet for offentlige finansierte flyrutefond i hele landet eller bare i nord?

– Vi er positive til slike fond i hele landet, men vi mener nordområdene må prioriteres og et slikt fond må utvikles slik at det ikke bryter med EØS-reglene, sier Irene Lange Nordahl.

Senterpartiet mener milliardinnsprøytingen må til for at reiselivsnæringen i nord virkelig kan ta opp konkurransen med turismen i nord-Finland og deler av nord-Sverige.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: