Tredobler omsetningen i nedgangstider

For de fleste reiseselskapene er 2009 et tøffere og mer utfordrende år enn 2008. Folk holder litt igjen på pengepungen og bruker feriepengene litt annerledes.

Skal man vokse i et slikt marked må man enten ha et unikt produkt, treffe godt med et produkt på vei opp i nedgangstider eller rett og slett ta markedsandeler fra konkurrentene.

Reisebyrået Cruise.no AS på Jessheim har vist at man kan både vokse og tjene penger når markedet er kjøligere. Fra en beskjeden oppstart for litt over to år siden regner de med å ende på en omsetning nær 17 millioner i år. I fjor var omsetningen på i overkant av seks millioner og i 2007 vel tre millioner.

Selskapet opplever med andre ord nesten en tredobling i omsetningen i år fra i fjor. For å få bedriften til å gå rundt har Cruise.no AS ansatt tre nye personer i år. Dermed telle de fem når nyttårsrakettene går til værs.

– Vi ekspanderer raskere enn vi planla og har en god ordrereserve inn mot neste år. Derfor føler vi at det er trygt å ansette flere personer i år, sier styreleder og deleier Johnny Bråthen til Reiselivsavisen.no.

Han ansatte nylig 36 år gamle Linda Schei som byråleder. Hun kommer fra jobben som salgssjef for Transhotel Group, og har også erfaring fra Ving og Berg-Hansen.

Med et godt firmanavn og nettadresse kommer kundene til Cruise.no AS fra hele landet og ikke bare lokalt.

– Vi ser at det er særlig vestlendinger som bestiller mye cruise. Ellers kan det virke slik at de som bor ved kysten bestiller cruisereiser mer enn de som bor i innlandet, sier Bråthen.

I fjor endte omsetningen på 6,3 millioner kroner, en økning på 3,2 millioner fra året før. resultatet var nærmest i null, med minus 19 000 kroner i resultat før skatt.

– I år blir det overskudd, men hvor mye er internt foreløpig. Med økte volumer tjener vi penger. De to første årene har vært en oppstartsfase. Faktisk er jeg fornøyd med at vi har klart å gå i null i den perioden og ikke tapt penger, sier Bråthen.

Selskapet er eid av med en halvpart hver av Geir Skaftnes og Business Travel AS som er eid av Johnny og Elisabeth Bråthen. Hun er daglig leder i Cruise.no. De to eier også Via Travel/Ferieverden Jessheim.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: