SAS vil fly langdistanse fra Oslo

sasmaskin01

SAS har planer om å relansere sine langdistanseruter fra Oslo til New York, men også Bangkok. Men først må selskapet og verden få orden på økonomien. Foto: Oliver Orskaug

SAS Norge har lagt planer om å starte interkontinentale direkteruter fra Oslo lufthavn. I dag flyr SAS til Asia og Nord-Amerika med utgangspunkt i København og Stockholm.

Problemet til SAS, som tidligere hadde direkteruter fra Norge til f. eks USA, er at maskinene de brukte var for store. Dermed tapte de penger så fort de var i luften.

Dette utnyttet Continental og satt inn mindre maskiner mellom Oslo og New York for vel fem år siden. Nå flyr de daglig, og i sommer har også US Airways etablert seg med rute til Philadelphia.

SAS har slitt med å omstille seg til en interkontinental flyflåte med mindre maskiner, men nå varsler SAS Norge-sjef Ola H. Strand at dette vil endre seg.

Når dagens finansielle krise i verden og ikke minst SAS er over, vil flyselskapet skifte ut deler av sin flypark og igjen starte flygninger mellom Norge og fjernere reisemål, melder NRK.

– Vi vil fly til New York, Bangkok, Boston. Det er mange muligheter. Vi har det klart for oss hvor vi vil fly og vi har allerede gjort disse beregningene, sier sjefen for SAS Norge, Ola H. Strand til NRK.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: