Frykter Color Line tar vinterpause

Ordføreren i Kristiansand er bekymret. Årsaken er at Kystverket har overprøvd Kristiansand Havn, som krever helårsdrift av Fjord Line, men som bare vil seile en sommerrute mellom Kristiansand og Hirtshals.

Nystartede Thy Ferries, som har sikret seg eks-Kystlink-rederiets Pride of Telemark, har også seilingsplaner fra Kristiansand i toppsesongen.

I sin blogg antyder Høyre-ordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand at Color Line kan komme til å velge vekk sørlandsbyen om vinteren, til fordel for sin egen havn i Larvik.

Han mener havnestyrets vedtak om å kreve helårsdrift ikke kan overprøves av Kystverket, fordi havnevesenet må kunne foreta selvstendige forretningsmessige vurderinger ut fra havnens virksomhet.

Linjedirektør Odd Grønberg i Color Line sier til Fædrelandsvennen at det ikke finnes noen planer for at Color Line forsvinner fra sørlandsbyen.

– For øyeblikket forplikter vi oss til helårsdrift. Vår avtale med havnen er helt fundert rundt prinsippet om helårsdrift, sier Grønberg til avisen.

Kristiansand Havn, som ligger under Kristiansand kommune har investert flere hundre millioner kroner for å øke person- og godstrafikken i byen. Det er denne investeringen ordføreren er redd smuldrer vekk ved å tillate sommerseilinger basert utelukkende på persontrafikk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: