Fjord Line jakter linjedirektør

Layout 1 (Page 1)

Fjord Cat er skipet som skal settes inn på ruten mellom Kristiansand og Hirtshals. Tidligere var det MasterFerries som opererte dette skipet mellom Norge og Danmark. Foto: Fjord Line

Rederiet Fjord Line har kjempet en hard forvaltningskamp mot havnevesenet i Kristiansand for å drive med sommerseilinger mellom Norge og Danmark.

Nå er det klart at rederiet får seile sommeren 2010, og derfor søker Fjord Line etter en linjedirektør med base i Kristiansand.

Det som begynte med en enkel søknad i fjor høst for seilinger i sommer, endte som advokatmat, klage til ESA og runder med direktorat og departement.

Årets seilinger ble skrinlagt, da havnevesenet lenge nektet rederiet å seile mellom Kristiansand og Hirtshals. Begrunnelsen for å nekte rederiet den nødvendige tillatelsen, var at Kristiansand Havn krevde etablering av helårsrute, slik Color Line har.

I mai i år ble det likevel gitt tillatelse for sommeren 2009, etter at både Kystverket og Fiskeri – og kystdepartementet kom til at Kristiansand Havn ikke kunne kreve helårsdrift av Fjord Line.

Men tillatelsen i midten av mai kom for sent for Fjord Lines sommerplaner. I tillegg signaliserte havnevesenet en omkamp for seilinger i 2010. I juli derimot snudde Kristiansand Havn og ga Fjord Line tillatelse til å seile neste sommer.

I stillingsutlysningen med søknadsfrist 21. august, skriver Fjord Line at de leter etter en lagspiller som trives med å utfordre etablerte monopoler. Dette kan lett oppfattes som et lite spark til Color Line, som kontrollerer store deler av utenrikstrafikken med rutegående passasjerbåter i Norge.

Personer med bakgrunn fra fergedrift, men også fra hotell- og restaurantbransjen er aktuelle kandidater, mener Fjord Line. Man må ha erfaring med salg og markedsføring, gjerne på nett og linjedirektøren får budsjett- og resultatansvar for trafikken mellom sørlandet og Danmarks nordspiss.

Den som søker jobbenm bør ikke bli lett sjøsyk, da det forventes at man er mye om bord i skipet Fjord Cat i sommersesongen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: