Toppsjefen i Finnair gidder ikke mer

Mannen som har ledet Finnair de sist fire årene er lei følgene av finanskrisen og vanskelige fagforeninger som motarbeider sjefen selv.

Derfor velger Finnairs toppsjef Jukka Hienonen å slutte.

Det noe uventede og et tilsynelatende bittert sorti, ble kjent da Finnair offentliggjorde resultatet for 2. kvartal.

Tallene viser at Finnair hadde et driftsresultat på minus 35 millioner euro, mot 18 millioner euro på plussiden i samme kvartal i fjor. Omsetningen sist kvartal falt med 21 prosent til 427 millioner euro.

Hienonen mener Finnair kunne levert helt andre resultater om de ansatte hadde vært litt mer villig til omstilling. Det må nemlig til, skal man møte konkurransen fra lavkostselskapene i luften.

– Bedriftskulturen stammer fra en annen tid. De dystre utsiktene for bransjen krever andre grep enn før. Med det gamle systemet overlever vi ikke slik konkurransesituasjonen er nå, men det har vist seg å være ytterst vanskelig å endre på noe som helst i Finnair, sa Hienonen da han offentliggjorde sin avgang.

Styret beklager sjefens avgjørelse, og sier den er fattet på egenhånd. Ifølge lønnsavtalen sin ville Finnair-sjefen få en sluttpakke verdt 600 000 euro, men siden han sier opp frivillig og på denne måten, så får han ikke med seg noe lønn.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: