Leter etter reisebransjens nye toppleder

Neste uke starter Fjord Norge jakten på de som skal jobbe med NCE-prosjektet destinasjonsselskapet er utnevnt av myndighetene til å lede.

NCE står for Norwegian Center of Expertise, og er et myndighetsfinansiert program for å rendyrke og videreformidle kunnskap innenfor bestemte næringer i Norge.

Fjord Norway

Som å lede Olympiatoppen for reisebransjen, beskriver Fjord Norge-sjef Kristian Jørgensen oppgavene til de som får prosjektstillingene han lyser ut. Foto: Fjord Norge

For reiselivsindustrien i Norge er det Fjord Norge som har fått statusen som NCE-bedrift.

Utnevnelsen utløser enorme pengebeløp for selskapet som jobber med å fremme reiselivsnæringen i fjordfylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

I første omgang er det fire stillinger som utlyses, fordelt på 3,5 årsverk. Stillingsannonsene offentliggjøres neste uke.

Fjord Norge skal ha en hovedprosjektleder og to delprosjektledere. I tillegg skal det ansettes en kommunikasjonssjef som jobber halve tiden med NCE og resten for Fjord Norge.

Administrerende direktør Kristian Jørgensen i Fjord Norge mener NCE-jobbene er en av de mest spennende stillingene som er utlyst i norsk reiselivsbransje på mange år.

– Jobbene kan sammenlignes med å lede Olympiatoppen innenfor norsk reiselivsindustri, sier Jørgensen til Reiselivsavisen.no.

Stillingsinstruksene er allerede utformet og de som ansettes vil være med å definere hvordan Fjord Norge og reiselivsbransjen i Norge skal møte fremtiden og utvikles videre.

– Har dere kandidater i kikkerten?

– Vi har hatt idémøter og notert oss en del navn på kandidater vi mener er relevante, men ingen er kontaktet og man må søke på stillingene, sier Jørgensen, som ikke vil forskuttere jobben til noen.

I første omgang vil Fjord Norge foreta utsilingen av søkerne, men mot slutten av prosessen kan det hende et rekrutteringsbyrå hentes inn for å bistå å velge de rette ansatte.

– Når ser du for deg at den nye organisasjonen kan begynne å jobbe?

– Mitt håp er at vi har funnet de rette personene innen utgangen av september, og så vil det jo gå litt tid med tanke på et jobbytte, sier Jørgensen.

Fjord Norge har en avtale med myndighetene som varer i tre og et halvt år. Prosjektet vil bli evaluert og kan så forlenges med ytterligere seks og et halvt år.
 
NCE-prosjektet finansieres med midler som bevilges over statsbudsjettet, fra fylkeskommuner og fylkesmenn, i tillegg til fra næringen selv. Over en tiårsperiode kan Fjord Norge få tilført til sammen 130 millioner kroner fra offentlige og private aktører.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: