Ticket faller 220 millioner første halvår

Ticket Travel Group, som nylig fikk Per G. Braathen som ny storeier, merker lavkonjukturen.

Bruttoomsetningen i Ticket falt med 220 millioner svenske kroner i 1. halvår i år, sammenlignet med samme halvår i fjor. Den endte på nesten 2,2 milliarder svenske kroner, en tilbakegang på 9,1 prosent.

Nettomsetningen ble 250,4 millioner, en tilbakegang på 1,7 millioner fra i fjor.

Selv om tallet ikke virker så verst, så er det faktisk verre stilt. Årsaken er at man i 1. halvår i år har tatt med omsetningen av Tickets virksomhet i Finland, noe man ikke gjorde i fjor.

Om man holder Finlands andel utenfor og bare regner nettomsetningen i Sverige og Norge, så falt nettomsetningen med 30,7 millioner svenske kroner i 1. halvår, sammenlignet med i fjor. Det er en tilbakegang på 12,2 prosent.

Mesteparten av inntektsfallet kom i Sverige. Den norske delen av Ticket hadde en nettomseting på 48,4 millioner svenske kroner i årets seks første måneder, mot 53,9 i fjor.

Driftsresultatet kan ikke være lystig lesing for Braathen. Det endte på minus 10 millioner svenske kroner, mot minus en halv million i fjor i første halvår. Bare i 2. kvartal var driftsresultatet nesten 15 millioner i minus.

Det er særlig engangskostnader på 12,2 millioner kroner i 1. halvår som trekker ned resultatet. Utgiftene har gått til å gjennomføre innsparingstiltak, skifte ut ledelsen og for å dekke utgifter i forbindelse med at en planlagt emisjon på 105 millioner svenske kroner, ble skrinlagt.

Braathen har garantert for hele eller deler av emisjonsbeløpet, om det skulle bli nødvendig.

Tickets nye toppsjef, Dag Tveterås, sier selskapet har kapret markedsandeler siden finanskrisen traff verden i fjor høst.

– Tross den tøffe konjuktursituasjonen føler jeg meg trygg på at Ticket er på rett vei. Vi har igjen fokus på kjernevirksomheten og kunden, samt fortsatt kontroll med kostnadene, skriver Tvererås i en melding til aksjemarkedet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: