• Følg Reiselivsavisen i sosiale medier

 • 6 mest leste saker

 • juli 2009
  M T O T F L S
  « jun   aug »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Reklamer

Norske nominasjoner i British Travel Awards 2009

Flere selskaper med norsk eller skandinavisk tilknytning er nominert for den gjeve prisutdelingen The British Travel Awards.

Prisutdelingen finner sted 5. november i London, men nå er de nominerte i 77 kategorier offentliggjort.

Nå er det først og fremst britiske selskaper som deltar i konkurransen, men ettersom reiselivsbransjen er ganske så internasjonal, så er det også kategorier hvor utenlandske selskaper hevder seg.

I fjor vant Hurtigruten kategorien beste nisjecruiseselskap, og selskapet er igjen nominert i den samme kategorien i år.

De slåss mot åtte andre cruiseselskaper, blant annet Disney Cruise Lines og ekslusive Silversea Cruises.

I den samme kategorien finner man også Viking River Cruises. Det er delvis norskeid og ble startet av den anonyme nordmannen og investoren Torstein Hagen i 1997. I dag er Viking River Cruises verdens største elvecruiseselskap med 21 skip i flåten.

Viking River Cruises har to nominasjoner i år. Selskapet er også nominert i klassen beste elvecruiseselskap.

Flyselskapet SAS er også nominert i en kategori. Luftfarten har forskjellige kategorier, blant annet en for lavkostflyselskap, en for beste økonomiklasse, beste utenlandske flyplass, beste nettverksselskap langdistanse og beste nettverksselskap i Europa. Det er i sistnevnte SAS er nominert sammen med ni andre selskap.

Fred Olsen Cruise Lines, som er mer populært utenfor Norges grenser, selv om det hovdsaklig er eid av en nordmann, er nominert i kategorien for beste generelle cruiseselskap. Selskapet må slåss mot andre giganter som blant annet Carnival, MSC, Royal Caribbean, NCL og Costa. I fjor fikk Fred Olsen Cruise Lines sølv i klassen, mens gullet gikk til Ocean Villages.

Det synger på siste verset for Radisson SAS. Om kort tid er SAS bort fra alle hotellene og erstattet med Radisson Blu. Men, selskapet kan få en pris under sitt gamle navn. Radisson SAS er nemlig nominert i klassen beste forretningshotell.

Svenske Stena Line er nominert i to fergeklasser, mens danske DFDS er nominert i en fergeklasse.

Noen av prisene stemmer frem av fagjuryer, mens andre priser er åpne for hvem som helst å stemme på. I fjor stemte flere titusen privatpersoner på selskaper de foretrakk. Noen klasser har ikke nominerte, men hvor man kan foreslå hvilken som helst kandidat innenfor noen bestemte kriterier.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: