NHO Reiseliv mister flere medlemmer til HSH

Flere reiselivsbedrifter er i ferd med å forlate NHO Reiseliv til fordel for HSH Reise.

Reiselivsavisen.no skrev nylig at Dr. Holms HotelGeilo skiftet arbeidsgiverorganisasjonen, og Bardøla på samme vintersportssted vil også snart gå til HSH Reise.

I tillegg har den sveitsiske veikrokjeden Marchér, som kjøpte By The Way i Norge i 2006, skiftet fra NHO Reiseliv til HSH, og en rekke andre bedrifter vurderer det samme.

Kilder Reiselivsavisen.no har snakket med, sier de er misfornøyde med arbeidet NHO Reiseliv gjør overfor myndigheter, folkevalgte og media, og synes HSH Reise gjør en bedre jobb for tiden.

I NHO Reiseliv er man ikke glad for det som skjer.

– Vi registrerer det som nå skjer, og vi liker jo selvsagt ikke at medlemmer melder seg ut av NHO Reiseliv. Vi ønsker å gjøre en god jobb for våre medlemmer, sier direktør for næringspolitikk i NHO, Petter Haas Brubakk.

Hotelldirektør Rasmus Sandnes ved Dr. Holms sa nylig til Reiselivsavisen at HSH Reise har vist større evne til å snu seg raskere rundt når ting skjer, og at de bedre representerer et tversnitt av reiselivsnæringen i Norge, blant annet ved målrettet å satse på både innkommende og utgående turisme.

– Vi er opptatt av å gjøre en god jobb for våre medlemmer. Det mener jeg vi gjør, men vi kan alltid bli bedre. Basert på den medlemstilsutning NHO Reiseliv har, med 2300 medlemsbedrifter, de resultater de har levert og den posisjonen NHO har i norsk samfunnsliv, mener jeg vi representerer norsk reiseliv bra. I tillegg er flyselskapene medlemmer gjennom NHO Luftfart, sier Haas Brubakk til Reiselivsavisen.no.

Men, direktøren ved Dr. Holms melder seg jo ut fordi han er kritisk til arbeidet dere har gjort, og at lite har skjedd når de har sagt fra?

– Vi registrerer at Dr. Holms ikke har vært fornøyd. Men hvis de har spilt inn synspunkter til oss for forbedring, og likevel melder seg ut, er jo det bare en beslutning vi må ta til etterretning. Jeg er samtidig glad for at Sandes bekrefter at synspunkter han har hatt har blitt hørt av NHO Reiseliv, og jeg forstår også på ham at NHO Reiseliv har agert, sier direktøren for næringspolitikk i NHO.

En annen grunn til at HSH Reise nå får flere medlemmer skyldes Hilde Charlotte Solheim. Hun gikk fra NHO Reiseliv på dagen etter en uenighet om prioriteringer med sin leder. En stund senere ble hun reiselivsdirektør i HSH Reise, med ansvar for innkommende turisme.

– Jeg må berømme Hilde Charlotte Solheim. Hun evner å få saker på agendaen og er synlig i media. Hun tar også raskt tak i problemstillinger og jobber godt med dem. At hun nå er i HSH Reise er også medvirkende til at vi forlot NHO Reiseliv, sier Rasmus Sandnes ved Dr. Holms.

Kort tid før Dr. Holms, og senere Bardøla meldte overgang til HSH Reise, ble Solheim valgt som styreleder i Destinasjon Geilo. Hun overtok vervet etter majoritetseieren av Dr. Holms Hotel. Samtidig ble Roger Espelid valgt inn i styret. Han er direktør ved Bardøla Høyfjellshotell, som nå også går til HSH Reise.

Etter at Reiselivsavisen.no stilte spørsmål om Solheims rolle som styreleder for et destinasjonsselskap, samtidig som hun skal være nøytral og jobbe for alle reiselivsbedriftene som er medlemmer i HSH, har organisasjonen uttalt at de vil revurdere Solheims styrelederverv etter fellesferien.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: