Michael O’Leary annonserte 35 avganger fra Rygge

Ryanairs mektige toppsjef, Michael O’Leary tok selv turen til Moss lufthavn, Rygge i ettermiddag for å fortelle at selskapet starter flygninger fra Østfold og til en rekke destinasjoner rundt om i Europa.

En time forsinket ble Michael O’Leary tatt i mot på rød løper av flyplassens direktør Pål Tandberg. Selv var iren kledd i vikinghjelm, og han ble servert lokalt brygg da han kom ut av flyet.

Ryanair vil starte sju nye ruter fra Østfold. I tillegg utvider de med fire nye ruter fra Sandefjord. Det blir ingen ruteutvidelse fra Haugesund. Mange har lurt på om Ryanair oppretter en egen base på Rygge, men det kommer ikke på tale på nåværende tidspunkt.

Rutene fra Rygge og Torp blir som følger (ukentlig frekvens i parantes):

  • Alicante (2)
  • Geronoa/Barcelona (2)
  • Brussel (7)
  • Bremen (3)
  • London (14)
  • Madrid (4)
  • Bergamo/Milano (3)

De nye rutene fra Torp flyr til Beauvis/Paris (7), Krakow (4), Lodz (3) og Roma (3).

Ryanair etablerte seg i Norge i 1997, da med en rute til London fra Torp i Vestfold. I løpet av 12 år har de nå en rekke ruter ut fra Sandefjord. I fjor fløy drøyt 900 000 over Torp. I tillegg har selskapet ruter fra Haugesund. Moss lufthavn, Rygge blir den tredje flyplassen de flyr fra i Norge.

Ryanair selv satser på å frakte 500 000 passasjerer på sikt over Rygge, og øke sin trafikk på Torp med 300 000 pax.

Gardermoen, Norwegian og SAS vil merke at Ryanair etablerer seg to steder i Østlandsregionen, men samtidig kommer ikke alle Ryanairs kunder fra Oslo. Mange kommer også fra Akershus, Buskerud, Telemark, Vestfold og Agderfylkene.

Brussels Airlines vil nok også merke at det blir en tredje aktør til EUs-hovedstad, men flyselskapet har allerede i dag en rekke kunder fra stat og kommunesektoren, og inngikk nylig en avtale med staten om trafikk til Belgia.

Ryanairs inntog på Rygge kan ende med at Norwegian blir den store taperen. Selskapet steg veldig på børs for noen dager siden da kvartalsresultatet ble presentert, men i dag falt børsverdien da Ryanairs inntog i Østfold ble kjent.

Norwegian har i dag to fly i sin base på Rygge, og har planlagt å utvide med to til neste år. Hva som skjer etter Ryanairs annonsering i dag, vil nok Bjørn Kjos tenke over en gang til.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: