• Følg Reiselivsavisen i sosiale medier

 • 6 mest leste saker

 • juli 2009
  M T O T F L S
  « jun   aug »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Reklamer

Nytt flyselskap flyr fra Rygge

I morgen, torsdag 16. juli, vil et nytt flyselskap annonsere at de starter flygninger fra Moss lufthavn, Rygge.

I dag er det bare Norwegian som har base på flyplassen, i tillegg til at det er en del chartertrafikk fra flyplassen.

Hvilket selskap som starter fra Rygge holdes hemmelig. Det spekuleres om Ryanair vil flytte fra Torp. Det irske lavkostselskapet har ikke base på Torp, selv om de har mye trafikk derfra.

Uten en baseavtale kan de flytte mye raskere, enten hele eller deler av sin trafikk. Det kan også tenkes at Ryanair åpner bare en rute fra Rygge, til en lik destinasjon de har på Torp.

Et siste alternativ er at Ryanair gjør alvor av tankene om å fly innenriks i Norge, og at de kanskje vil bruke Rygge som en pilotflyplass for et slikt prosjekt.

En flytting av all Ryanairs trafikk ville også skapt problemer for Rygge. Flyplassens konsesjonsbegrensninger ville nemlig bli sprengt

I motsetning til andre flyplasser, offentliggjør ikke Moss lufthavn sine passasjertall løpende, men i fjor fløy omtrent 440 000 passasjerer over Rygge. Dette var ikke et fullt driftsår. Flyplassen opplyser at det vil fly flere passasjerer i år.

Rygge har begrensninger på hvor mange flybevegelser de kan ha i løpet av ett år. Dette er nylig utvidet til 15 000 bevegelser årlig. Dette gjør at rundt 1,5 millioner passasjerer kan bruke flyplassen.

EasyJet er en annen aktør som nevnes som ny aktør på Rygge blant internasjonale lavkostselskaper. Allerede før flyplassen åpnet hadde EasyJet vært på flere befaringer på flyplassen.

I tillegg har Widerøe, KLM, Wizz Air, Air Berlin og airBaltic vurdert Rygge.

Reklamer

Én kommentar

 1. Jeg håper av hele mitt hjerte at ikke Ryan Airs inntreden på MLR “skviser” ut Norwegian som en stor aktør herfra. Ryan Air er tydeligvis populært som flyselskap. Hovedsaklig basert på lav pris. Men jeg personlig tror ikke nordmenn er like opptatt av lav pris som enkelte andre lands innbyggere. Jeg tror norske innbyggere krever mer et sammensatt godt produkt: kvalitet, sikkerhet, forutsigbarhet til en fornuftig pris. Personlig betaler jeg heller dobbel pris med Norwegian kontra Ryan Air. Men samtidig skal vi vel være åpne for at det kan være politisk spill de siste uttalelser fra Norwegian for å opprettholde, og kanskje bedre, sine betingelser ved lufthavnen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: