Milliontap for Tyrkiareiser i Sverige

tyrkiareiserkatalog09

Tyrkiareiser flyr fra ni flyplasser i Norge og tre i Sverige. Satsingen over grensen kostet den norske turoperatøren seks millioner svenske kroner i fjor. Faksimile: Tyrkiareisers 2009-katalog

Det norske turoperatøren Tyrkiareiser AS fortsetter å vokse. For første gang har selskapet passert en årlig omsetning på mer enn 100 millioner kroner.

Det viser regnskapstallene for 2008, som nå er offentlige.

Omsetningen i fjor økte med 9,2 prosent fra 2007. Driftsresultatet endte på 3,2 millioner kroner mot 11,2 millioner året før, en tilbakegang på 66 prosent. Årsresultatet endte på minus 2,2 millioner kroner.

Tyrkiareiser har de siste årene tjent gode penger på nordmenns reiselyst, men i fjor ble altså tallene i regnskapet røde. Årsaken er selskapets ekspansjon i Sverige, som påførte Tyrkiareiser AS milliontap.

Det svenske datterselskapet Turkietresor solgte rundt 8000 reiser i fjor, og fikk en omsetning på 31,5 millioner svenske kroner. Driftsresultatet endte på minus seks millioner svenske kroner.

For å dekke tapet i Sverige måtte det norske morselskapet bokføre et tap på 5,3 millioner norske kroner.

Tross tap i 2008 satser Tyrkiareiser videre i det svenske markedet. I fjor fløy de fra Norrköping og Arlanda, og i år har selskapet utvidet med reiser fra Göteborg.

For den norske virksomhetens del, reiste 23 000 kunder med Tyrkiareiser i fjor, en økning på tre prosent fra 2007. Driften i Norge gikk med overskudd i 2008, selv om økt oljepris og valutatap mot euro svekket resultatet noe, sammenlignet med foregående år.

Utsiktene for 2009 er gode.

– Salget kom senere i gang i år, og vi var litt engstelige for julitallene, men da salget først løsnet, var det veldig bra. Vi regner med noen færre solgte reiser i år, men snittprisen pr kunde er foreløpig høyere i år enn i fjor, sier daglig leder Anne Grethe Haugen i Tyrkiareiser til Reiselivsavisen.no.

I år har ikke selskapet startet opp flygninger fra noen nye flyplasser i Norge, men i fjor lanserte de reiser fra Ålesund, noe som ble godt mottatt.

tyrkiareiserlogo

Tyrkiareiser har på få år vokst kraftig. Selskapet er i dag landets femte største turoperatør i det norske markedet, målt i omsetning.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: