Sabra Tours kutter staben og fagområder

Etter at sjefen i Sabra Tours, Trond Asmyr, forlot selskapet tidligere i år, har den nye ledelsen og styret gjort en totalgjennomgang av virksomheten.

En rekke forretningsområder er nedlagt de siste månedene, samtidig som det er besluttet å satse mer på andre områder.

Trond Olav Paulsrud har overtatt som ny daglig leder etter Asmyr. Han ble rekruttert internt, etter at han ble bedt om å søke stillingen.

Sabra Tours har hatt en litt annen struktur enn tradisjonelle reisearrangører, og den kan ha virket noe uoversiktlig for utenforstående.

Siden oppstarten i 1993 har selskapet favnet vidt, og det har vært mulig fordi veldig mange av deres selgere er selvstendige. De selger spesialreiser under Sabra Tours-paraplyen.

– Som følge av restruktureringen av selskapet har noen av våre eksterne samarbeidspartnere blitt fast ansatte, sier Paulsrud til Reiselivsnytt.

Samtidig er det enkelte andre som nå er ute av selskapet, som totalt sett har gjennomgått en nedbemaning fra 40 til rundt 24 ansatte.

– Noen kontrakter er avsluttet og andre har sagt opp jobbene sine. De øvrige er permittert for inntil ett år, sier Paulsrud.

Nå skal det satses på reiser knyttet til musikk, kultur, idrett og opplevelser. Sabra Sportsreiser AS vil bli fusjonert inn i morselskapet, men Fokus Reiser AS forblir selvstendig og bare et datterselskap.

Sabra Tours sikret seg en del virksomhet i forbindelse med at de kjøpte opp konkursboet etter konkursene i World Travellers AS og Traxx Travel Norway AS.

I boet fulgte Sun Adriatic, som har spesialisert seg på å sende seniorer som trenger oppfølging av helsepersonell på ferie. Etter mye frem og tilbake om avtaler og lønn til tidligere ansatte, har Sabra lagt ned hele virksomheten.

– Det betyr ikke at vi ikke starter opp med et slikt tilbud på et senere tidspunkt, men akkurat nå er det ikke aktuelt, sier Paulsrud.

Ask Mr. Cruise er et annet segment Sabra Tours overtok i konkursboet. Det var flere selskaper som jaktet på cruisebiten.

– Akkurat hva som skjer med vår cruisevirksomhet er ikke avklart. Vi skal jobbe litt mer med saken før vi konkluderer, sier Paulsrud.

Fordi Sabra Tours nå nedskalerer faller selvsagt omsetningen. Samtidig satser selskapet på å ta markedsandeler innenfor de områdene man satser videre på. Det blir derfor vanskelig å si noe om hva forventet totalomsetningen vil ende på i 2009.

– Hvor stor effekten av omorganiseringen blir er vanskelig. Vi er usikre på volumet, men om vi klarer å opprettholde det og satser videre på de områdene som er lønnsomme og som vi har høy kompetanse om, så kan vi få en temmelig gunstig effekt, sier Paulsrud.

Han sier at oppkjøpet av de to konkursboene har vært krevende, og man har hatt behov for å bruke ett til halvannet år for å rette opp driften.

– Vil du si at det var feil av Sabra Tours å sikre seg disse to konkursboene?

– Det vil ikke jeg uttale meg om, fordi jeg ikke var i posisjon til å vurdere oppkjøpet da det ble gjort, sier Paulsrud som kom til Sabra Tours i april 2008.

Sabra Tours vil fortsette å tilrettelegge for treningsleirer på La Manga for fotballag og svømmeklubber, men de kommer ikke til å drive med så mye supporterreiser som før.

– Vi kan blant annet ikke selge billetter til Liverpools kamper fordi klubben inngikk en avtale Thomas Cock som eier Ving, sier Paulsrud.

Selskapet vil fortsette å satse på musikkreiser, hvor de hjelper utøvende musikere og orkestre ut på tur. I tillegg vil de fortsette med sine tema- og opplevelsesreiser, blant annet til Sør-Amerika.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: