Selger Besseggen som fjord-Norge

Thai Airways har inntatt Norge med en direkte flyrute mellom Oslo og Bangkok.

I og med at man ikke bare ønsker å sende nordmenn østover, men også få utlendinger til Norge, har flyselskapet laget en nettside for å markedsføre Norge internasjonalt.

thaifjord

Bildet Thai Airways bruker er tatt langt fra kysten og fjordene. I stedet viser det Besseggen i Oppland. Faksimile: Thai Airways

Norge er kjent for sine fjorder, midnattsol, nordlys, fiskevær og vikinger, og alt dette spiller Thai Airways på i sin reklame.

Men fjordbildene deres er hentet langt fra kysten. Bildet viser nemlig Besseggen i Oppland fylke, med de to fjellvannene Gjende og Bessvatn.

I Thai Airways i Norge er man klar over bommerten og har allerede fått noen henvendelser om det, men det er lite de kan gjøre med når kampanjen først er igangsatt og materialet laget.

Reiselivsnytt er kjent med at Innovasjon Norge har jobbet med Thai Airways i forbindelse med ruteåpningen.

– Vi har gitt dem tilgang til vår bildedatabase, men de har valgt ut bildene selv. Vi har ingen kapasitet til å gå over alle bildene samarbeidspartnere velger før kampanjer blir lansert, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin til Reiselivsnytt.

I Fjord Norge, destinasjonsselskapet for de fire fjordfylkene på Vestlandet, sier man at det er veldig dumt at det bommes på denne måten, men at det heldigvis ikke skjer så ofte.

– Vi ser at slike feil som oftest oppstår i umodne markeder som ikke er så kjent med Norge. Thailand er et slikt umodent marked, sier direktør Kristian Jørgensen i Fjord Norge til Reiselivsnytt.

Samtidig understreker han at det viktigste er å få utlendinger til Norge, og om bildet Thai Airways bruker lokker en thailender hit til landet, så er det bra.

– Så får vi heller vise dem bilder av noen virkelig flotte fjorder og sende dem dit, sier Jørgensen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: